Primarul Nicolae Robu cere Poliţiei Locale să patruleze în Piaţa Traian, unde a fost incendiat un imobil

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a declarat azi că a dat ordin Poliţiei Locale să patruleze zilnic în Piaţa Traian, unde, la sfârşitul săptămânii trecute, un imobil al Primăriei a fost incendiat, posibil de către unul dintre chiriaşii care trebuia evacuat, anunţă Agerpres.

 

În Piaţa Traian vom continua acţiunile. Noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, în limitele statului de drept şi ne-am adresat instanţelor. Eu nu am cum să iau Poliţia Locală şi Poliţia Română să descindă acolo în forţă, să-i scot pe oameni, pentru că ar fi ilegal. Când obţii sentinţa de evacuare, o pui în practică amiabil sau cu executor judecătoresc. Joi, am mers acolo cu mandatul de evacuare şi, având în vedere că erau mai mulţi copii, s-a amânat pentru săptămâna aceasta. Avem mandat judecătoresc”, a declarat într-o conferinţă de presă primarul Nicolae Robu.

Acesta anunţă că va informa Direcţia de Sănătate Publică Timiş să intervină, întrucât în acel imobil este un focar de infecţii şi un pericol public pentru sănătatea populaţiei: „Acolo este un pericol public, zone total insalubre. Sunt proprietăţi private, dar asta nu înseamnă că cineva trebuie lăsat să devină pericol public. Când eu am precizat că vrem să-i îndepărtăm pe cei care încalcă legea şi îi deranjează pe cei din zonă, cineva a spus «chemaţi-l pe Bartalian!» şi a apărut Bartalian, liderul, de o obrăznicie ieşită din comun. I-am trimis la muncă şi doar unul singur spunea că lucrează, la societatea de salubrizare.”

Nicolae Robu a subliniat că Piaţa Traian, care are statut de sit istoric de patrimoniu, a ajuns într-o stare de avansată de degradare, totul pornind de la decizia total greşită ca Municipalitatea să repartizeze acele locuinţe unor familii sărace.

Trebuia să se anticipeze că, odată împânzită, acea zonă va fi scoasă din circuit. O piaţă istorică şi atât de frumoasă nu trebuie să arate aşa! Noi facem tot ce ne permite legea, iar din primăvară, în Piaţa Traian vom organiza evenimente. Am introdus patrularea Poliţiei Locale în acea zonă, între orele 14 – 22”, a punctat Nicolae Robu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Ionuţ Sîrbu, declară, că în privinţa incendiului de duminică, Poliţia continuă cercetările începute la faţa locului, iar în funcţie de concluzii, se vor lua şi măsurile legale.

Mai mulţi vecini au afirmat că incendiul a fost provocat intenţionat de unul dintre chiriaşii care urma să fie evacuat, în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive şi executorii.

Print Friendly, PDF & Email