Prefectul de Timiș, eliberat din funcție

Zoltan Nemeth. Foto: Arhiva personală

 Pe fondul demisiei din Guvern a miniștrilor USR PLUS, premierul Florin Cîțu a eliberat azi din funcţie prefecţii  USR PLUS din 13 judeţe, printre care și Timișul, și pe cel din București și, totodată, 28 de subprefecţi.

 

În şedinţa de guvern, astăzi am aprobat şi eliberări şi numiri de prefecţi. Sunt 42 de decizii, 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, dar MAI va emite 14 ordine de ministru pentru preluarea de atribuţii. Nu numim alţi prefecţi sau alţi subprefecţi, vor fi preluate atribuţiile, situaţia rămâne aşa, exact ca la şi la secretarii de stat, nu se numeşte nimeni pe acele locuri, doar rămân posturi libere şi se preiau din atribuţii”, a spus prim-ministrul Florin Cîțu, azi, la finalul şedinţei de Guvern.

Prefecții eliberați din funcție sunt cei din Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Galaţi, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Maramureş, Suceava, Timiş (Zoltan Nemeth), Tulcea, Vaslui și municipiul București.

Totodată, Guvernul a eliberat din funcţie şi 28 de subprefecţi din 27 de judeţe: Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ (unde au fost doi subprefecți), Olt, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman și Vâlcea.

După eliberarea din funcție a lui Zoltan Nemeth, în Timiș, atribuțiile prefectului au fost preluate de liberalul Ovidiu Drăgănescu, subprefect de Timiș.

Print Friendly, PDF & Email