O primă întâlnire între prefectul de Timiş şi noul primar al Timişoarei

Foto: Prefectura Timiş

Prefectul județului Timiș, Liliana Oneț, s-a întâlnit astăzi, cu noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz. Pe agendă au fost şi două probleme stringente: situaţia spitalelor în contextul pandemiei de coronavirus şi a Colterm.

 

Potrivit Prefecturii Timiş, cei doi au discutat despre problema pandemiei de coronavirus și efectele acesteia la nivelul județului, la fel, despre situația celor trei spitale din subordinea Primăriei, respectiv despre numărul paturilor disponibile în contextul în care crește numărul zilnic de infectări cu covid-19.

Un alt subiect abordat a fost situaţia Colterm, aflată, de asemenea, în subordinea Primăriei, și datoriile pe care acesta le are, în contextul în care se apropie sezonul rece și este necesar ca timișorenii să beneficieze de agent termic pentru încălzire și apă caldă menajeră. “Vă rog să aveți în vedere, cu prioritate, această problemă stringentă pentru locuitorii Timișoarei  și să faceți tot posibilul pentru a găsi o soluție pentru ca la nivelul Colterm să nu mai existe, în permanență, amenințarea cu sistarea furnizării gazelor din cauza datoriilor”, a solicitat prefectul Liliana Oneţ.

La discuţia cu Dominic Fritz a fost abordată și situația Pădurii Verzi, care a fost atribuită, recent, prin hotărâre de guvern Primăriei Timișoara, context în care prefectul a cerut ca protejarea acesteia să devină o prioritate a Municipalității.

Azi, Dominic Fritz urmează să aibă o întâlnire şi cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Flavius Cioca, pe tema nevoilor sistemului de sănătate în contextul pandemiei de covid-19, iar apoi, pe aceeaşi temă, va avea o întâlnire cu conducerea Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeș”, aflat în subordinea Municiaplităţii, anunţă USR Timiş.

Print Friendly, PDF & Email