PMP Timiș susține că a fost amendat abuziv pentru amplasarea de bannere electorale în Timișoara

PMP Timiș susține că primarul Nicolae Robu și-ar fi trimis „lacheii” de la Poliția Locală să ceară demontarea bannerelor cu candidatul la Primărie, instalate în unele zone al Timișoarei.

 

PMP Timiș susține că a primit 40 de amenzi pentru că a amplasat aceste bannere, deși avea „aviz de principiu” pentru ocuparea domeniului public pentru toate.

„Considerăm că telefoanele de amenințare primite de la Poliția Locală începând cu ora 5 dimineața și cele 40 de amenzi constituie o formă de neacceptat de presiune asupra mea și un abuz enorm. Asta mai ales în condițiile în care și primarul Robu are amplasate astfel de bannere în tot orașul, la fel ca și alți candidați. În situația în care bannerele vor fi date jos, vom face plângeri penale pentru distrugere tuturor celor care le vor atinge, iar șefilor din Poliția Locală și primarului Robu, plângeri penale pentru abuz în serviciu. Evident că aceste simulacre de amenzi le vom contesta în instanță”, declară canditatul PMP la Primăria Timișoarei, Alexandru Mutruc.

Acesta „somează” Poliția Locală să nu se mai implice în campania electorală și cere public conducerii acestei instiuții și administrației Robu să facă publice amenzile aplicate PNL Timiș și USR care au corturi și bannere pe domeniul public.

„În situația în care nu o fac, înseamnă că ele nu există și atunci lucrurile sunt cu atât mai grave, pentru că este clar pentru toată lumea că Nicolae Robu și acoliții lui adunați în Poliția Locală fac abuz de putere doar în cazul PMP”, mai spune Alexandru Mutruc.

Acesta susține că primarul Nicolae Robu nu ar fi la primul abuz de acest tip: „În urmă cu câteva zile cerea avizul DSP Timiș pentru amplasarea corturilor de strângere de semnături și proiecte tehnice pentru amplasarea bannerelor în oraș tuturor contracandidaților lui la fotoliul de primar al Timișoarei”.

Președintele PMP Timiș și candidat la Consiliul Județean Timiș, Cornel Sămărtinean, susține că Nicolae Robu ar fi procedat similar și la alegerile europarlamentare și la cele prezindențiale. „Încep să cred că liberalul Nicolae Robu are ceva de împărțit în special cu PMP. Îi readuc aminte primarului Robu că PMP și PNL sunt parteneri de guvernare, iar acțiunile sale sunt în contradicție cu parteneriatul pe care PNL și PMP îl au. Acțiunile de intimidare proliferate de primarul Robu în ultimele săptămâni sunt demne de un dictator disperat care vede că-i fuge pământul de sub picioare”, mai spune Cornel Sămărtinean.

Print Friendly, PDF & Email