PSD Timiş, solidar cu timişoreanul amendat, după de a postat pe Facebook o poză cu maşini ale Poliţiei Locale parcate greşit şi i-a numit pe aceştia „nesimţiţi”

PSD Timiș se declară solidar cu timişoreanul Corneliu N. Vaida, amendat de Poliţia Locală Timişoara după ce a distribuit pe o reţea de socializare poze cu maşini ale Poliţiei Locale parcate greşit, însoţite de mesajul: „Miliţiene Cojan, tu şi adunătura ta de nesimţiţi, ce-ar fi să vă auto-denunţaţi?”

 

PSD Timiș se declară solidar cu revoluționarul Corneliu Vaida şi anunţă că își manifestă disponibilitatea de a-i oferi acestuia asistenţă juridică într-o eventuală acțiune în instanță. „Dorim să-i asigurăm pe toți locuitorii muncipiului Timișoara că prin intermediul grupului nostru de consilieri locali vom face toate demersurile legale pentru apărarea intereselor cetățenilor și pentru ca libertatea de exprimare să rămână un etalon al Timișoarei”, se arată într-un comunicat al PSD Timiş, trimis redacţiei.

Totodată, PSD Timiş face un apel către locuitorii Timişoarei să posteze pe rețelele de socializare sau să facă publice prin orice mijloace abuzurile Poliției Locale.

Interesul şi demersul PSD Timiş nu par, totuşi, întâmplătoare, dat fiind faptul că Poliţia Locală se află în subordinea Primăriei Timişoara, condusă de liberalul Nicolae Robu.

Corneliu Vaida a fost amendat, azi, cu 900 de lei după ce, ieri, a distribuit pe o reţea de socializare poze cu maşini ale Poliţiei Locale parcate greşit, însoţite de mesajul: „Miliţiene Cojan, tu şi adunătura ta de nesimţiţi, ce-ar fi să vă auto-denunţaţi?” În imagine apar două maşini ale Poliţiei Locale, parcate în faţa sediului instituţiei, pe trotuar, iar între maşini apare şi un cărucior de copii.

Întâlnirea a fost foarte protocolară. A fost un agent şi juristul instituţiei, care mi-au explicat cât de jigniţi s-au simţit ei de afirmaţiile mele, dar nu au pomenit nimic de faptul că ei au încălcat legea şi au parcat pe trotuar şi au împiedicat accesul inclusiv al mamelor cu copii în cărucior să circule pe trotuar, aia nu i-a deranjat. I-a deranjat că i-am făcut nesimţiţi şi godaci. Le-am spus: «Uitaţi-vă în DEX ce înseamnă nesimţit şi godac». (…) La sfârşit mi-au spus că de ce nu vreau să colaborez cu ei şi în loc să postez pe Facebook probleme de genul acesta să le sesizez lor şi să colaborăm pe viitor. Nu le-am răspuns nimic, ar trebui să fiu tâmpit să mă las amendat şi apoi să colaborez cu ei. Ei au adoptat o poziţie de forţă, crezând că mă intimidează, lucru care nu se va întâmpla, pentru că eu voi contesta în instanţă amenda”, declară, citat de Mediafax, Corneliu N. Vaida.

Poliţia Locală Timişoara a transmis azi, prin intermediul unui comunicat de presă, că l-a sancţionat pe timişoreanul care a postat pe facebook imagini cu maşinile instituţiei parcate neregulamentar pentru „adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare (…) la adresa poliţiştilor locali”.

Poliţia Locală Timişoara îţi motivează demersul prin faptul că, potrivit unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, “reţeaua de socializare Facebook a fost declarată spaţiu public, motiv pentru care orice postare jignitoare poate fi sancţionată cu amendă în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată, aspect valabil pentru orice persoană care se simte lezată de apelativele postate pe reţeaua de socializare”.

Print Friendly, PDF & Email