Oamenii dreptăţii, la Timişoara

Fără o justiție independentă nu există oameni liberi. Justiția e importantă pentru fiecare dintre noi. Dar cum arată azi, în România, profesioniștii justiției? Cine sunt? Cum gândesc? Ce valori are noua generație de juriști? Cine sunt ei dincolo de sălie de tribunal?

 

Filmul Oamenii dreptăţii. În dialog cu Liana Alexandru îi aduce în prim-plan pe 13 dintre membrii comunităţii Lideri pentru Justiție/ Leaders for Justice. Acesta va fi proiectat la Timişoara azi, de la ora 19, la Ambasada. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Filmul arată fața umană a justiției prin intermediul a 13 profesioniști în drept – judecători, procurori, avocați, un notar și un ofițer de poliție. Prin subiectele atinse de Liana Alexandru, publicul află cum și-au ales aceştia profesia, cum arată o zi din viața lor personală și profesională, ce cazuri concrete le-au marcat cariera de până acum, care le sunt fundamentele morale și etice în procesul de luare a deciziilor, ce cred despre empatie, dreptate și adevăr, cum privesc schimbările legislative și presiunile asupra sistemului de justiție.

Protagoniștii acestui film sunt judecător Alex Arghir, avocatul Tudor Burlacu, judecătorul Tudor Ciobanu, procurorul Arina Corsei Vultureanu, avocatul Roxana Catea, notarul Iulia Georgescu, ofiţerul de poliţie Theodor Ioniţă, procurorul Alexandra Carmen Lăncrănjan, avocatul Ioana Mitu, judecătorul Veronica Sîrbu, procurorul Simona Ştefăniu, avocatul Bogdan Vasile şi judecătorul Mădălina Vlase.

Oamenii dreptăţii este un film realizat din iniţiativa Veronicău Sîrbu și a lui Doru Toma, fiind produs de Manifest Film, în regia Monicăi Lăzurean Gorgan. Editor este Andrei Gorgan, director de imagine, Eduard Pârvu, iar sunetul sete asigurat de Alexandru Văduva.

“Vă invităm să fiţi alături de noi! Va fi un pas în plus pentru transparenţă şi pentru a aduce justiţia mai aproape de cetăţean!”, spune Doru Toma, coordonatorul Lideri pentru Justiție.

 

Print Friendly, PDF & Email