O nouă ediţie a Festivalului European de Teatru Eurothalia, la Timişoara

Secvenţă din spectacolul „Urme”, care va fi jucat la Eurothalia 2023. Foto: Facebook / Eurothalia

Luna septembrie vine cu o nouă ediţie Festivalului European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat Timișoara. Timp de 11 zile, publicul spectator va putea viziona 11 producții ale unor trupe și companii de teatru din toată Europa, dar va putea participa şi la ateliere, lecturi publice, dezbateri, tururi de arhitectură, proiecții de film și expoziții foto.

 

Eurothalia, festival ajuns la cea de a noua ediţie, va debuta în 20 septembrie, la Centrul Regional de Afaceri (b-dul Eroilor de la Tisa nr. 22), una dintre cele cinci locații care vor găzdui anul acesta spectacolele Eurothalia, celelalte fiind Sala Teatrului German de Stat, Sala Operei și a Teatrului Naţional, Sala Studio a Teatrului Maghiar şi Piața Libertății.

Eurothalia, festivalul produs de Teatrul German de Stat Timișoara, devine, sub motto-ul „Perspective”, un filtru de referință a manifestării teatrale actuale din Europa. “Cu scopul de a deschide percepția asupra diferitelor formate din sfera artelor spectacolului european, festivalul aduce laolaltă spectacole de teatru, dans, teatru-dans, teatru documentar și teatru de marionete, spectacole nonverbale și producții cu elemente multimedia și animatronice din Spania, Germania, Belgia, Austria, Franța, Letonia, România, Grecia, Danemarca, Bulgaria și Macedonia. Dintre companiile și artiștii care au confirmat prezența se numără și Rimini Protokoll, Wim Vandekeybus, Ikarus Stage Arts sau Burgtheater”, spun organizatorii.

Eurothalia oferă perspective noi asupra receptării de conținuturi și forme teatrale variate care dezbat prin metode inovatoare teme universale: căutarea adevărului, iubirea, identitatea sinelui și raportul său la societate, istoria, relația omului cu natura și cu mașinăriile noilor tehnologii, prezentul și viitorul. Programul festivalului poate fi citit pe pagina web www.eurothalia.ro.

Biletele pot fi achiziționate, începând din 5 septembrie, de la agenția de bilete a Teatrului German sau online, din rețeaua Entertix.

Proiectul Eurothalia face parte din Programul cultural naţional Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanţat prin programul Theatre Artistic Excellence, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Judeţului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. Parteneri în organizarea evenimentului sunt Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, Tur de arhitectură, Forumul Democrat al Germanilor din Banat, Consulatul Republicii Federale Germaniei la Timișoara, Forumul Cultural German din Europa de Est, Comunitatea Evreilor din Timișoara, Fundația Moses Mendelssohn Berlin, Goethe-Institut București, Institutul Francez Timișoara, Universitatea de Vest Timișoara, Hotel Ibis, librăriile Cărturești, Cartea de Nisip, La două Bufnițe şi Esotera.

Print Friendly, PDF & Email