Timişoara, din nou, gazda Festivalului European de Teatru Eurothalia

Companii importante de teatru și dans din Europa vor fi în Timişoara, la Festivalul European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat Timișoara, eveniment care începe peste câteva zile.

 

În programul ediției de anul acesta a Festivalului European de Teatru Eurothalia, desfăşurat în perioada 6-13 octombrie, se regăsesc companii importante de teatru și dans din Europa, majoritatea dintre acestea aflându-se în premieră în România.

Ultima Vez și Les ballets C de la B, din Belgia, aduc la Timișoara două producții de dans contemporan, care au avut turnee în întreaga lume, iar compania Motus, din Italia, un spectacol de sunet exploziv despre fluiditatea de gen. Centrul Cultural Onassis, din Grecia, va fi prezent cu un spectacol de teatru documentar despre migrație și discriminare, iar Señor Serrano, din Spania, cu un spectacol  care experimentează cu animația live. Din Germania vor fi prezente două companii: colectivul Gob Squad, cu o producție axată pe improvizație și interacțiune cu spectatorii, iar Markus&Markus, cu o adaptare provocatoare a unui text clasic.

Programul Festivalului European de Teatru Eurothalia include și seria de evenimente Eurothalia Xtension, organizată împreună cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021. Eurothalia Xtension este concentrată pe opera celebrului regizor de teatru Eugenio Barba și a companiei Odin Teatret, din Danemarca, cuprinzând două spectacole, două proiecții de film, două demonstrații de lucru, un masterclass dedicat actorilor și un atelier axat pe implicarea comunitară.

Anul acesta, festivalul se va desfășura sub tematica Limite. „Ce fel de limite avem? Ne dorim sau putem să le depășim? În ce fel putem face asta? Are oare teatrul puterea de a scutura conștiințele și schimba percepțiile? De a anula frontierele și de a reinventa lumea? Și la ediția 2017 a festivalului nostru explorăm noi tipuri de spații și forme de teatru, interogăm prezentul, arătăm  actualitatea artistică și vorbim despre lucrurile care contează”, declară selecționera festivalului, Andreea Andrei.

Programul festivalului poate fi citit AICI.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului German, de pe str. Alba Iulia nr. 2, de marți până vineri, între orele 10-15 și 17-19, iar sâmbăta, între 10-15, precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor , sau online pe paginile teatrulgerman.ro, eurothalia.ro şi biletmaster.ro.

Print Friendly, PDF & Email