„Electra”, în deschiderea Festivalului European de Teatru Eurothalia, de la Timişoara

Electra Foto TGSTFestivalul European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat Timișoara, se deschide, mâine seară, cu spectacolul „Electra”, după Euripide și Eschil, anunţă reprezentanţii TGST.

 

Regia spectacolului Electra poartă semnătura lui Bocsárdi László, dublu laureat al Premiului UNITER pentru cea mai bună regie. Versiunea scenică îi aparține lui Benedek Zsolt. Decorul este semnat de Bartha József, costumele sunt creația lui Kiss Zsuzsanna, iar muzica originală a fost compusă de Boros Csaba. Din distribuție fac parte actorii TGST Isa Berger, Harald Weisz, Konstantin Keidel, Ida Jarcsek-Gaza și Radu Vulpe.

Preprezentanţii TGST spun că Electra păstrează stilul scriiturii originale, tratând totodată teme esențiale ale tragediei antice grecești, precum dorința de răzbunare, problematica destinului ori raportul cu divinitatea, într-o manieră contemporană, postmodernă, fapt vizibil atât la nivelul conceptului regizoral, cât și al celui scenografic.

Pasiunea obsesivă și răvășitoare a Electrei pentru răzbunare își are originea în educația sa și în suferința pierderii tatălui la o vârstă foarte fragedă. Dorința de răzbunare ajunge să fie singurul său motiv de a trăi. În mai multe ipostaze m-am regăsit în ambiția personajului. Inclusiv în timpul repetițiilor, când simțeam că îmi ating limitele, am găsit mereu puterea de a merge mai departe”, declară actrița Isa Berger cu privire la spectacol și la procesul de creație.

Spectacolul, programat pentru joi, o octombrie, de la ora 20.30, beneficiază de traducere în limbile română și engleză.

Montarea lui Bocsárdi László a fost prezentată și în cadrul festivalurilor de la Bacău și Gheorgheni, fiind totodată inclusă în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru din octombrie, de la București.

Pentru Festivalul „Eurothalia”, biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului German, de pe str. Alba Iulia nr. 2, de marţi până vineri, între orele 10 – 15 şi 17 – 19, iar sâmbătă, de la ora 10 la ora 15, cu o oră înainte de începerea spectacolelor, la sălile de spectacol, sau online pe paginile teatrulgerman.ro şi biletmaster.ro. Interfața online oferă și posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.

Print Friendly, PDF & Email