Festivalul European de Teatru Eurothalia, de la Timişoara, sub tematica „Limite”

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului European de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat Timișoara, se va desfășura anul acesta sub tematica „Limite” și va avea loc în perioada 6-13 octombrie.

 

În programul ediției de anul acesta a Festivalului European de Teatru Eurothalia a se regăsesc spectacole ale unora dintre cele mai apreciate companii europene de teatru și dans, precum Gob Squad și Markus&Markus, din Germania, Les ballets C de la B și Ultima Vez, din Belgia, Motus, din Italia, Señor Serrano, din Spania și Centrul Cultural Onassis, din Grecia, anunţă oficialii Teatrului German de Stat Timișoara.

Acestă ediție, mai transmit ei, va cuprinde și seria  de evenimente Eurothalia Xtension, axată pe opera celebrului regizor de teatru Eugenio Barba și a companiei Odin Teatret, din Danemarca. Totodată, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze unele dintre cele mai recente și de succes producții ale TGST.

„Anul acesta am ales să vorbim despre limite și mai ales despre transgresare: fie că este vorba despre trecerea granițelor sau despre fluiditatea de gen, despre depășirea limitelor corpului sau despre spargerea barierelor dintre spectatori și actori, despre întrepătrunderea realului și virtualului sau despre transcederea comunicării verbale”, spune teatrologul Andreea Andrei, care curatoriază și coordonează pentru a treia oară Festivalul Eurothalia.

Programul de anul acesta include și seria de evenimente Eurothalia Xtension, organizată împreună cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021. Despre aceste evenimente, Chris Torch, directorul artistic al Asociației Timișoara 2021, declară: „Timișoara 2021 își propune să susțină inițiativele deja existente în peisajul cultural al orașului Timișoara. Eurothalia este unul dintre cele mai bune exemple de schimburi internaționale din orașul nostru. Prin alocarea unor resurse pentru a aduce Odin Teatret la acest festival, atât cu spectacole, cât și cu ateliere, avem ocazia de a învăța de la un exemplu minunat de combinație între arta înaltă și angajarea în comunitate. În același timp, aducem pentru prima dată în Timișoara o companie de teatru legendară.”

Festivalul Eurothalia este realizat cu sprijinul Primăriei Timișoara, în parteneriat cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 și cu Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Este un eveniment finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și cofinanțat de Consiliul Județean Timiș și Uniunea Teatrală din România, din fonduri provenite din timbrul teatral. Biletele la Festivalul Eurothalia pot fi achiziționate, începând cu 12 septembrie, fie de la casieria Teatrului German, de marți până vineri, între orele 10-15 și 17-19, iar sâmbăta, de la 10 la15, fie cu o oră înainte de începerea spectacolelor . De asemenea, pot fi cumpărate online, de pe paginile teatrulgerman.ro, eurothalia.ro şi biletmaster.ro.

Print Friendly, PDF & Email