Nicolae Robu: „În caz de nevoie, Clinica de Boli Dermato-Venerice Timișoara, pusă la dispoziție pentru tratarea pacienților Covid”

Foto: Constantin Duma

Spitalul Municipal Timişoara va pune la dispoziţie, dacă va fi nevoie, pentru cazurile Covid-19 sau pentru cei suspecţi suspecți ca fiind infectați cu acest virus, şi Clinica Universitară de Boli Dermato-Venerice, anunță primarul Timișoarei, Nicolae Robu, citat de Agerpres.

 

Dacă va fi nevoie, Spitalul Municipal pune la dispoziţie sediul Clinicii de dermatologie, amenajat la cote foarte înalte, venind astfel în sprijinul Spitalului de Boli Infecţioase «Victor Babeş». (…). Prin tot ceea ce am făcut pentru readaptarea clădirii pentru destinaţia spitalicească acum este la dispoziţia tratării cazurilor Covid. Eu pun la dispoziţie toată logistica şi banii necesari în această pandemie, dar deciziile privind actul medical le iau doar medicii”, a anunțat, azi, Nicolae Robu.

În Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal Timișoara sunt saloane de câte două paturi şi cu baie proprie, care, la nevoie, se pot preta pentru internări ale pacienților cu Covid. De asemenea, la intrarea în respectiva unitate va fi montat şi un tunel de decontaminare.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Cornelia Bubatu, a declarat tot azi că, în prezent, capacitatea Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara pentru cazurile Covid nu este depăşită.

Print Friendly, PDF & Email