USR Timişoara, către Nicolae Robu și Călin Dobra: „Timișul și Timișoara au nevoie de o sală polivalentă modernă. Într-o lume normală, politicienii ar colabora”

USR Timişoara le cere primarului Timişoarei şi preşedintelui Consiliului Judeţean să lase confruntările pe tema sălii polivalente şi să găsească soluții să o construiască la Timişoara.

 

Nicolae Robu, primarul PNL al Timișoarei, vrea să construiască această sala polivalentă în Timișoara. Călin Dobra, președintele PSD Timiș și al Consiliului Județean, este de acord cu proiectul, dar îl dorește realizat în localitatea Giroc, condusă de un primar PSD, atrage atenţia USR Timişoara.

Oricine urmărește dezbaterea «înflăcărată» dintre aceste două personaje poate trage o singură concluzie: dacă nu pot culege laurii și câștiga capital politic, nu îi interesează deloc realizarea proiectului”, acuză Alexandru Cadar, președinte USR Timișoara.

Acesta spune că Nicolae Robu ar dori să marcheze încă o reușită a sa, doar că banii pentru sala de sport vin de la Compania Națională de Investiții, iar cei de la PSD, prin vocea lui Călin Dobra, nu vor să-i ofere această ocazie: „Ei insistă să construiască sala în Giroc doar pentru a nu-i da prilej domnului Robu să se laude cu un edificiu pe care l-a promis încă din 2012. Primarul Timișoarei tot plimbă, de trei ani de zile, masterplan-ul zonei respective, jucându-se cu machetele în conferințe de presă, în timp ce proiectul este blocat.”

Alexandru Cadar le reproşează celor doi lideri ai administraţiei locale că, în loc să discute responsabil, preferă să se înfrunte la infinit în declarații publice pe locul viitoarei săli polivalente: „Ei pot conlucra fără niciun fel de probleme atunci când e vorba de interesul lor sau al apropiaților. De exemplu, când își numesc oameni în conducerea unor companii de stat sau la direcția unor instituții publice, ori când trebuie negociată chiria sediului PSD. Dar acum, când e vorba de interesul oamenilor, fie nu vor, fie nu sunt în stare.”

USR consideră că zona actualului Stadion „Dan Păltinişanu” este spațiul potrivit pentru a dezvolta un proiect coerent: „Am putea avea un stadion și o sală polivalentă la standarde europene, o parcare încăpătoare, dar și un spațiu pentru alte activități de petrecere a timpului liber: parcuri, terenuri de sport, bazine de agrement. Locul este disponibil, ușor de accesat și deja este un centru de interes datorită stadionului, al spitalului județean și celorlalte funcțiuni private care s-au dezvoltat în zonă.”

Totodată, USR cere organizarea unei dezbateri publice și a unui concurs de arhitectură pentru întreg ansamblul şi adaugă că, după alegerea soluției, aceasta trebuie asumată politic și implementată treptat.

Într-o lume normală, politicienii ar colabora, iar Timișul și Timișoara ar avea un plan bine pus la punct pentru un stadion, o sală de sport, o parcare și un spațiu recreativ pentru toți cetățenii săi. Domnilor Robu și Dobra, jocurile de imagine și de putere nu țin loc de grinzi de susținere. Nu mai risipiți timpul și banii noștri în certuri infinite, găsiți soluții pentru oraș și întreaga regiune”, transmite Alexandru Cadar.

În septembrie, primarul Nicolae Robu anunţa că a fost aprobată, de către Compania Naţională de Investiţii, construcţia Sălii Polivalente Timişoara în zona Aleii Ripensia, lângă Stadionul „Dan Păltinişanu”. Şi mai spunea că, în lipsa receptivităţii administraţiei judeţene la invitaţia de parteneriat, Municipalitatea „este ferm hotărâtă să construiască singură sala polivalentă pe bani proprii, bani deja prevăzuţi în bugetul pe 2018 pentru studiul de fezabilitate”.

 

Citeşte şi: Sala Polivalentă de 16.000 de locuri va fi construită la Timişoara, nu la Giroc

 

Print Friendly, PDF & Email