Nicolae Robu, apel către liberali: „Vom putea ieși din aceste vremuri puternici, vom putea deveni învingători doar dacă înțelegem corect realitățile”

În contextul scandalurilor interne din ultima perioadă, din PNL, primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, face un apel către liberali, îndemnându-i la unitate și îi recomandă liderului PNL să lase parlamentarii să voteze Codul Administrativ.

 

Trăim vremuri tulburi, sunt convins că o simțim cu toții, de la lideri, la simplii membri. Vom putea ieși din aceste vremuri puternici, vom putea deveni învingători doar dacă înțelegem corect realitățile și coborâm în ele din «înaltele» sfere ale discursului steril, retoricii în limbaj de lemn, conduitei străine de agenda cetățeanului, străină de însăși identitatea care ne-a consacrat. În plus, dacă vom înțelege că PSD e încă și, din păcate, va mai rămâne în viitorul apropiat puternic în pofida prostiilor pe care le face, în pofida sfidării cu care guvernează – a sfidării mai ales la adresa cercurilor elitiste ale societății –, că electoratul de dreapta e fragmentat între PNL, USR și MRÎ și nu-i de unde să ne îndestulăm fiecare dintre aceste trei forțe! Și mai ales, dacă vom fi uniți”, scrie primarul liberal al Timișoarei, Nicolae Robu, pe pagina sa de socializare.

Acesta își îndeamnă colegii de partid să lase disputele interne, ambițiile personale, vanitățile, frustrările și orice ar putea face rău partidului și să tragă cu toții în aceeași direcție, pentru o Românie mai bună, pentru un PNL mai puternic. „Avem o conducere aleasă cu peste 80% din voturi! În jurul ei trebuie să fim uniți, indiferent cum am fost poziționați la alegerile din care ea a rezultat. Ea trebuie ajutată să conducă, ajutată să conducă mai bine, căci este extrem de mult loc în acest sens – eu spun lucrurilor pe nume! –, trebuie ajutată, nicidecum deturnată spre lupte interne. Așadar, încă o dată, unitate!”, declară Nicolae Robu.

Acesta mai spune că vrea să vină cu un ajutor concret spre conducerea PNL: „Domnule Președinte, dragă Ludovic, dați parlamentarilor PNL mandat să voteze noul Cod Administrativ. El nu este perfect, evident – este oare ceva perfect pe lumea asta?! –, dar reprezintă un important pas înainte în legislația administrației publice.”

Nicolae Robu îi transmite liderului liberal că un partid puternic nu-și stabilește linia de conduită prin negarea a tot ce vine de la adversari, ci își permite să spună inclusiv că este de acord cu adversarii, „atunci când aceștia – oricât de răi ar fi! – vin cu câte un lucru bun sau măcar relativ mai bun”.

„Codul Penal e una – acolo am făcut foarte bine că ne-am opus și trebuie să ne opunem în continuare răului pe care îl face țării PSD –, Codul Administrativ e alta. Ați greșit că nu ați consultat primarii partidului înainte de a stabili poziția PNL față de Codul Administrativ – cine oare poate aprecia mai pertinent o astfel de lege decât cei ce fac administrație la cel mai înalt nivel?! –, dovediți că sunteți tare corectând greșeala făcută și schimbând poziția PNL. Un astfel de gest ar fi un semn de tărie, vă asigur și nicidecum unul de slăbiciune”, conchide Nicolae Robu.

Print Friendly, PDF & Email