Primarul Nicolae Robu, acuzat de către USR Timişoara de comportament sfidător și egolatru

Președintele USR Timișoara, Alexandru Cadar, acuză violența de limbaj și de atitudine afişate, într-o recentă conferinţă de presă, de primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

 

Pentru cei care nu știu, confruntat cu câteva întrebări (pertinente, dar probabil incomode pentru domnia sa) venite din partea unor gazetari prezenți la conferința de presă, dl. Robu și-a ieșit din fire și s-a manifestat într-o manieră absolut deplorabilă, împărțind cu generozitate jigniri. Drept urmare, o parte dintre jurnaliști au părăsit în scurt timp sala după această ieșire, ca formă de protest”, declară Alexandru Cadar, într-un comunicat de presă trimis redacţiei. Adăugând că nu e vorba despre prima ieșire de acest gen a primarului Timișoarei.

Preşedintele USR Timişoara susţine că este că e vorba despre un comportament „în egală măsură sfidător și egolatru, care îl descalifică complet, indiferent de realizările cu care dumnealui se laudă”. Şi îl acuză de comportament care ridică semne de întrebare „cu privire la capacitatea domniei sale de autocontrol emoțional” și cu privire la percepția pe care o are „asupra calității domniei sale de ales pus în slujba cetăţenilor, iar nu de stăpân al acestui oraș”.

Alexandru Cadar consideră că, prin acest gen de comportament, sunt jigniți, în mod indirect, şi alţi cetăţeni „deoarece prin prisma poziției sale de persoană publică dl. primar trebuie să răspundă în mod obiectiv și echilibrat oricăror întrebări venite din partea opiniei publice, indiferent de canalul de distribuție. Nu așa ar trebui să reacționeze un om politic într-o conferință de presă și, cu atât mai mult, nu așa ar trebui să reacționeze primarul Municipiului Timișoara.”

Print Friendly, PDF & Email