Nicolae Robu: „Din 1 iunie vom putea naviga din plin, pe Bega”

După doi ani de luptă pentru Timișoara, iată că problema vaporașelor este foarte, foarte aproape de rezolvare. E realist să sperăm că, de 1 iunie, vom putea naviga din plin, pe Bega, anunță primarul Timișoarei.

 

Ziua de 28 mai va rămâne în istoria orașului drept ziua în care, după mai bine de o jumătate de secol, pe Bega s-a navigat din nou”, a scris primarul Timișoarei, Nicolae Robu, pe contul său de Facebook. Din păcate, spune el, aceasta n-a putut marca și inițierea în oraș a transportului public pe apă, ca transport intraurban regular și de agrement. Și asta, din cauza „pasiunii noastre, a românilor, de a ne pune singuri bețe-n roate prin legile pe care ni le facem, respectiv prin modul în care înțelegem să le folosim”.

Ce e trist în toată această poveste, mai spune edilul, este că unii semeni de-ai noștri, în loc să fie solidari cu administrația publică locală, în lupta pentru proiectele Timișoarei, dusă cu autoritățile centrale, „ne-au acuzat continuu pe noi, încercând să intoxice masele că noi facem lucrurile fără cap, că am fi cumpărat prematur vaporașele, în loc să obținem mai întâi toate aprobările pt a le putea folosi.”

Edilul reamintește că Primăria a trebuit să aibă vaporașele cumpărate până la 30 iunie 2016, ca o primă condiție să nu i se ia cei șase milioane de euro primiți drept premiu că am reabilitat malurile canalului Bega.

Noi am implementat responsabil un proiect, un proiect cu obiective și termene, cum sunt proiectele în general, nu ne-am jucat, să ne umplem timpul, de-a cumpăratul de vaporașe. Dar poate, oare, o minte de bibilică, să înțeleagă așa ceva?! Desigur că nu, mai ales când nici măcar nu-i toată bună”, a scris, sarcastic, Nicolae Robu.

Primarul anunță că avum, ca urmare a demersurilor continue pe care le-a făcut timp de mai bine de doi ani, problema birocratică ce a ținut Primăria în blocaj e pe cale de a fi rezolvată: „Prin urmare, vom bifa încă o mare realizare pentru Timișoara. Realizare a noastră, a administrației pe care o conduc, a noastră, care am avut capacitatea să transpunem în practică și în acest caz, ca și în altele 34, ce au gândit specialiștii.”

Nicolae Robu le transmite timișorenilor că din 1 iunie se vor putea plimba cu vaporașele, pe Bega.

 

Citește și: Un senator USR, către parlamentarii PSD şi ALDE de Timiş, în problema transportului pe Bega: „Dacă doriți să dovediți că vă pasă cu adevărat de Timișoara, aveți ocazia să o faceți”

 

Citește și: Vaporaşele ar putea circula pe Bega de la sfârşitul lunii mai

Print Friendly, PDF & Email