MultipleXity intră în curând în execuție

Primăria Timişoara a semnat azi contractul de execuție pentru realizarea MultipleXity, Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment.

 

„Până la sfârșitul anului vom avea un nou spațiu amenajat pentru evenimente culturale în aer liber, la actualul Muzeu «Corneliu Mikloși». Va fi unul din punctele de interes pentru anul Capitalei Culturale. Spațiul va fi amenajat după un concept îndrăzneț, cu mult spațiu verde și amenajări de calitate, care să pună în valoare moștenirea istorică a locului”, declară Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Multiplexity este împărțit în două faze de implementare. Contractul semnat azi vizează faza I de lucrări – realizate de asociația de firme Rogera Prest Com SRL și Rogera SRL – și prevede reabilitarea ansamblului exterior de la Muzeul „Corneliu Mikloși”. Intervențiile vor fi realizate păstrând caracterul tehnic al locației, inclusiv toate elementele aferente șinelor de tramvai. Pavajul, mobilierul și iluminatul vor fi modernizate pentru a crea un spațiu dedicat acestui viitor nucleu creativ din Timișoara. Pentru demararea lucrărilor mai este nevoie de încheierea unui contract pentru partea de supervizare, respectiv dirigenția de șantier. Termenul de realizare a lor este de şase luni de la ordinul de începere a lucrărilor.

Investiția, în valoare de aproape 2,4 milioane de lei (cu TVA inclus), prevede modernizarea sau realizarea a aproape 2500 mp de suprafață pavată cu piatră naturală,  a peste 1000 mp de suprafață vegetală şi a mai mult de 800 mp de suprafață plantată cu graminee și plante perene. De asemenea, 19 arbori vor fi plantați, cei trei pini maturi existenți fiind păstrați.

Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, iar prin dosarul de candidatură s-a angajat la realizarea unor obiective de infrastructură culturală. MultipleXity este una dintre cele mai importante moșteniri ale proiectului de capitală culturală, reamintesc oficialii Municipalităţii.

 

Print Friendly, PDF & Email