„Micul infern” o readuce pe scenă, la Timişoara, pe Ileana Stana Ionescu

Micul infern, spectacolul ce o va readuce la Timişoara, după multă vreme, pe actrița Ileana Stana Ionescu, va avea prima reprezentație din această stagiune la Timișoara, în 9 octombrie.

 

Micul infern, un spectacol al Teatrului Naţional Bucureşti, în regia lui Mircea Cornișteanu, îi reunește în distribuţie, alături de Ileana Stana Ionescu, pe actorii Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Marius Rizea, Dragoș Stemate, Daniel Badale și Fulvia Folosea.

Spectacolul prezintă universul mic-burghez al unei familii tipice din Capitală, dintre anii 1908-1948. Bineînțeles că în micul univers conjugal apar inevitabile personaje tangențiale, care dau savoare vieții de familie, care nasc intrigi și situații comice sau melancolice: mereu-prezenta soacră, doctorul, veșnic auto-invitat în casa celor doi, aspirantul la inima soției încă de pe când erau copii, majordomul-fată în casă, tânărul locotenent de cavalerie, curtenitorul galant și secretara de doar 20 de ani și în căutare de stabilitate materială.

Primul act surprinde aniversarea a cinci ani de căsnicie a proaspătului cuplu, într-un moment de criză familială, în prag de divorț cauzat de demisia căpitanului Vernescu din cadrul Armatei. În actul al 2-lea, după 25 de ani, familia este într-o altă criză, de data aceasta generată de amenințarea pe care o reprezintă secretara actualului avocat Vernescu. În actul 3, după o viață petrecută împreună, după 45 de ani de căsnicie,  toate personajele „micului infern” privesc înapoi cu nostalgie și cu bucuria că încă sunt împreună.

Punerea în scenă a acestui text împacă nevoia spectatorilor de a vedea un spectacol de bună calitate, pentru întreaga familie, clasic, așa cum era teatrul de altă dată.

Spectacolul va fi jucat pe scena Operei Naţionale din Timişoara, în 9 octombrie, de la ora 19. Biletele costă, în funcție de loc, între 60 și 100 de lei și au fost puse în vânzare la Agenția Operei.

Print Friendly, PDF & Email