Horațiu Mălăele și Ion Caramitru, pe scena Teatrului Naţional din Timişoara

Ion-Caramitru si Horatiu Malaele Foto Ziarul MetropolisVedete ale scenei și prieteni de o viață, Horațiu Mălăele și Ion Caramitru vor vorbi azi, la Timişoara, „câte’n lună și în stele”.

 

Horațiu Mălăele și Ion Caramitru au ajuns la Timișoara, cu o ediție de gală a înfruntării lor actoricești „arbitrate” cu virtuozitate de violoncelistul  Adrian Naidin, un duel de vorbe de duh, versuri alese și umor fin.

Spectacolul Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele, aflat în topul celor mai învogă producții teatrale ale ultimelor stagiuni, este susținut azi, de la ora 19, pe scena Teatrului Naţional din Timișoara.

„Spectacolul este o excelentă provocare pentru cei doi actori, eleganți și inteligenți, care explorează cu umor subtilități ale memoriei culturale și colțuri secrete ale sufletului”, spun organizatorii.

Ion Caramitru recită cu un har care-l face unic în teatrul românesc, imaginând, cu ingeniozitate, răspunsuri pe măsură unui Horațiu Mălăele vulcanic, irezistibil și plin de spirit, „demonstrații de virtuozitate într-un duel de verbe la care invocați ca «martori» sunt Shakespeare, Topârceanu sau Nichita Stănescu”.

Horațiu Mălăele mizează pe geniul său comic care are la îndemână toate subtilitățile artistice. Probabil, cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 30 de ani – așa cum îl descrie Ion Caramitru, Horaţiu Mălăele este într-o perpetuă și vie căutare a esenței și de aceea niciuna dintre aparițiile sale pe scenă nu seamănă cu cea anterioară.

Violoncelistul Adrian Naidin este cel care a acceptat provocarea de a da ritm acestui spectacol neconvențional de cuvinte. „Rostit, sunetul ar putea deveni cuvânt. Sunt întâlniri între cuvânt și sunet. Ambele au aceeași origine: spiritul. Ambele vin din suflet”, spune muzicianul.

Secvenţă din spectacolul Caramitru-Mălăele câte’n lună și în stele, susţinut la ICR Londra

 

Ajuns la cel de-al patrulea sezon, răstimp în care, şi la București, și în  turneele din țară, a fost jucat de fiecare dată cu casa închisă, spectacolul Caramitru-Mălăele câte’n lună și în stele începe acum noua stagiune cu seria edițiilor de gală.

Organizatorii o anunţă ca pe „o întâlnire de neratat, cu trei artiști fenomenali, pentru ca mai apoi, așa cum spune Horațiu Mălăele, «în continuarea vieții dumneavostră să râdeți, pentru că râsul este muzica sufletului, să vă jucați – este secretul tinereții și să iubiți – este rațiunea de trăi.»”.

Print Friendly, PDF & Email