Bătălia pentru Timişoara, pusă în scenă printr-un joc de şah cu piese vii

 Bastion Timisoara Foto Opinia TimisoareiBătălia pentru Timişoara, din octombrie 1716, va fi prezentată în cadrul unui spectacol inedit organizat de Muzeul Banatului din Timişoara.

 

Un spectacol intitulat „Şah la rege – Jocul istoriei”, care îşi propune să reînvie o parte din trecutul  Timişoarei, va avea loc vineri, 31 iulie, de la ora 19, în curtea Bastionului Theresia, în organizarea Muzeului Banatului Timişoara.

În acorduri de muzică istorică live, va avea loc un joc de şah cu piese vii, inspirat din bătălia pentru Timişoara, din toamna anului 1716, bătălie în urma căreia trupele habsburgice au eliberat cetatea Timişoarei de sub dominaţia otomană, anunţă, printr-un comunicat trimis redacţiei, reprezentanţii Muzeului Banatului.

Scenariul, coloana sonoră şi ordinea de bătălie urmată în spectacol, mai spun aceştia, le aparţin tinerilor artişti din trupa Peregrinii, iar actori vor fi tineri de la Filiala Timişoara a Fundaţiei „Rudolf Walther”. Accesul publicului este gratuit, evenimentul beneficiind de sprijinul Consiliului Judeţean Timiş.

„Vă aşteptăm să redescoperim împreună istoria confruntării de la graniţa a două civilizaţii”, declară oficialii Muzeului Banatului.

Print Friendly, PDF & Email