Ludovic Orban anunță că va face demersurile legale pentru anularea alegerilor de la PNL Timișoara

Foto: PNL

Condamn public încălcările grosolane ale democrației interne săvârșite la PNL Timișoara de Alin Nica, Dănuț Groza, Alina Gorghiu și Bogdan Ghelbere”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, după alegerile cu scandal de azi pentru conducerea PNL Timișoara. Și anunță că va face demersurile legale pentru anularea alegerilor de la PNL Timișoara, desfășurate cu încălcarea Statutului PNL.

 

„Le-am transmis înainte de conferința pentru alegerea conducerii organizației o adresă prin care le-am solicitat să respecte întocmai prevederile Statutului PNL. Totodată, le-am comunicat situația oficială a membrilor PNL la 31 decembrie 2020 și i-am avertizat că orice îngrădire a dreptului de vot a membrilor partidului poate conduce la sancțiuni îndreptate împotriva celor care au împiedicat membrii în drept ai PNL să-și exprime opțiunea, precum și la anularea alegerilor grav viciate prin aceste demersuri”, declară Ludovic Orban.

Acesta mai spune că, în calitate de președinte al PNL, având obligația statutară de a veghea la respectarea Statutului partidului și de a garanta aplicarea acestuia, își rezervă dreptul de a acționa în conformitate cu prevederile statutare pentru sancționarea celor vinovați, precum și pentru anularea alegerilor de la Timișoara, desfășurate cu încălcarea normelor impuse de Statutul PNL și de deciziile organismelor de conducere ale PNL.

După alegerile pentru conducerea PNL Timișoara, desfășurate într-o stare de tensiune asemănătoare cu cea în care s-a desfășurat prima conferință de alegeri, de la începutul lunii iulie, președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, susține că îmbrâncelile au fost „Acţiunile de forţă instrumentate astăzi de gruparea bătăușilor Orban – Ambruș – Chira în Timișoara reprezintă o pată pe obrazul PNL. Îi recomand lui Ludovic Orban să fie mai atent cu cine se asociază pentru că persoanele cu comportament interlop nu au ce căuta într-un partid liberal. Legat de statutul PNL, e bine că Ludovic Orban îl apară, dar și mai bine ar fi să-l citească înainte să acționeze.”

Print Friendly, PDF & Email