Iosefinul, descoperit prin trei trasee de teatru imersiv

Spectacolul Orașul Paralel va fi jucat în 7, 8 și 12 septembrie, de la orele 16.30 și 18:30, pe toate cele trei rute: Vicki (traseul roz), Martin (traseul albastru) și The Game (traseul galben).

 

Orașul Paralel este o rupere de cotidian care ajută spectatorul să se conecteze la realitățile profunde ale cartierului, călăuzit fiind de personaje ficționale, spun organizatorii. Experiența inedită creată de Ana Mărgineanu și Ștefan Peca, mai spun ei, este inspirată de poveștile documentate în cartierul Iosefin, este construită în jurul locurilor misterioase pe care le-au descoperit și dăruită orașului prin intermediul actorilor Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, în colaborare cu tineri actori din Timișoara.

Orașul Paralel este o piesă de teatru în plimbare, bazată pe un concept original dezvoltat de PopUP Theatrics (Ana Mărgineanu, Tamilla Woodard, Ștefan Peca) la New York.

Este o experiență extrem de intimă, în sensul în care este spectatorul cu actorii. „E ca și când se turnează un film și tu ești camera de filmat care urmărește personajele, doar că totul e în timp real. Pentru ceilalți oameni de pe stradă nu e vizibil spectacolul, dar pentru tine totul e foarte intens”, explică Ștefan Peca, autorul textului piesei.

Print Friendly, PDF & Email