Lupta pentru umanitate, prin teatru

Foto: Adrian Pîclişan / TNT

Teatrul Național din Timișoara lansează, la începutul lunii septembrie, în deschiderea stagiunii 2020-2021, cea de-a XXV-a ediție a celui mai important festival dedicat dramaturgiei românești, plasate în context european, Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești (FEST-FDR).

 

Pornim de la o realitate dură: comunitatea din care facem parte este greu încercată la toate nivelurile sale. Teatrul Național din Timișoara este decis să lupte împotriva pandemiei cu tot ce a învățat să facă mai frumos, să lupte pentru umanitate, pentru continuitatea spiritului uman în formele sale cele mai înalte. De aceea, ediția din acest an a FEST-FDR se va numi S.O.S. 2020”, transmit reprezentanţii Teatrului Naţional Timişoara. Adăugând că această ediție a festivalului se construiește ca o formă de rezistență în fața degringoladei, a confuziei, a deprimării și a lipsei de încredere pe care pandemia de Covid-19 le-a reactivat în ultima perioadă.

În ciuda faptului că – la fel ca peste tot în lume – capacitatea și modalitățile de funcționare ale teatrului au fost drastic modificate de pandemie, pe parcursul lunii septembrie, Teatrul Național Timişoara pune în practică o nouă formulă a FEST-FDR, prezentând o serie de spectacole ale teatrului pe o scenă în aer liber, un nou spațiu pentru teatru în Parcul civic, în jurul Sălii 2.

Primele spectacole ale lunii septembrie sunt programate după cum urmează: marți, 1 septembrie, și miercuri, 2 septembrie, de la ora 20, Aeroport, de Ștefan Caraman, în regia artistică a lui Ion-Ardeal Ieremia; sâmbătă, 5 septembrie, și duminică, 6 septembrie, M-am hotărât să devin prost, după Martin Page, în regia artistică a Antonellei Cornici, marți, 8 septembrie, și miercuri, 9 septembrie, Cloaca, de Maria Goos, în regia artistică a Mihaelei Lichiardopol.

Biletele se pot achiziționa online pe www.tntimisoara.com. Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic) se vor redeschide începând de vineri, 21 august, având orarul de funcționare între orele 11 și 19, de marți până duminică.

Print Friendly, PDF & Email