Două noi puncte fixe de control al rovinietei

De azi vor fi puse în funcțiune pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din vestul ţării două noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă, prin intermediul cărora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a rovinietei.

 

Punctele de control ce sunt puse de azi în funcțiune sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Naidăș, din Caraş-Severin, și Valcani, din Timiş, transmite Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Astfel, de azi, în ţară vor fi 108 de puncte fixe de control valabilitate rovinietă pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi. Punctele de control fac parte din SIEGMCR, sistemul informatic deținut de CNAIR.

Reprezentanţii DRPD Timişoara le solicită conducătorilor auto să verifice valabilitatea rovinietei, înainte de a utiliza rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi. Pentru a veni în sprijinul lor, CNAIR le-a pus la dispoziție, pe portalurile web www.cnadnr.ro (secțiunea Verificare Rovinieta) și www.erovinieta.ro un instrument prin care se poate verifica valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare).

Print Friendly, PDF & Email