Deputatul PNL Pavel Popescu cere demisia ministrului de Interne: „Nu sunt suficienți agenți care să ne protejeze de infractori”

După tentativa de jaf de la Sinești, deputatul liberal Pavel Popescu spune că ministrul Afacerilor Interne trebuie să își dea demisia de urgență pentru că se dovedește că nu are abilitățile necesare să conducă o instituție responsabilă de siguranța naţională.

 

„Tentativa de jaf de la Sinești și toate încrengăturile care au ieșit la suprafață ne arată că o fostă secretară din Teleorman nu este capabilă să ne facă să ne simțim în siguranță. Am ajuns în situația gravă în care ne temem pentru viața noastră și a copiilor noștri. Cum este posibil ca în anul 2018 niște tâlhari să acționeze la drumul mare”, se întreabă, public, Pavel Popescu, parlamentar PNL de Timiş. Acesta îi cere lui Carmen Dan demisia, de urgență.

Pavel Popescu declară că este foarte grav că nu s-a acționat din timp, deși se știa că există grupuri infracționale care pun în pericol viețile cetățenilor.

Prin măsurile girate de Guvernele PSD&ALDE se dovedește, din păcate, că s-a ajuns în situația în care să ne fie frică să circulăm în siguranță prin țară. Când s-a atras atenția că pensionările masive din MAI vor ridica ulterior probleme, Carmen Dan nega realitatea”, atrage atenţia deputatul liberal.

Acesta reaminteşte că, în ultimii doi ani, din unitățile MAI s-au pensionat aproximativ 15.000 de persoane. Potrivit unei informări oficiale, transmisă de oficialii Ministerului de Interne, în urma unei interpelări parlamentare a acestuia, în primele şapte luni ale anului 2017 au fost aprobate 4.915 dosare de pensie, iar în 2016 la MAI se aflau în plată 7.828 de dosare de pensie.

Realitatea ne dovedește că asta s-a văzut în stradă, nefiind suficienți agenți care să ne protejeze de infractori. Cred că asta este un motiv suficient ca social democrata Carmen Dan să își dea demisia din funcția de ministru”, concluzionează deputatul liberal Pavel Popescu.

Print Friendly, PDF & Email