Apel pentru asumarea proiectului de realizare a Muzeului Revoluției Anticomuniste, lansat de deputatul PNL Pavel Popescu

Deputatul liberal Pavel Popescu a lansat, azi, un apel la toți parlamentarii timișeni și la președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, să susțină proiectul de realizare a Muzeului Revoluției Anticomuniste în fosta clădire a Comenduirii Garnizoanei din Piața Libertății din Timișoara.

 

Oriunde în lume, dacă vorbești despre România, se știe despre Revoluția din 1989, despre Timișoara și despre Ceaușescu. Un Muzeu al Revoluției Anticomuniste ar fi foarte binevenit în contextul Capitalei Culturale Europene 2021, un proiect national”, declară, citat de Agerpres, deputatul PNL de Timiș Pavel Popescu.

Potrivit acestuia, Ministerul Culturii i-a confirmat recent că încă mai are la dispoziție cei trei milioane de euro pentru realizarea acestui muzeu, dar dacă nu vor fi utilizați în următorul an, se vor pierde.

Problema, afirmă Pavel Popescu, s-a împotmolit la Consiliul Județean Timiș, care nu face o adresă prin care să solicite acel spațiu, prin transfer de la Ministerul Apărării la cel al Culturii, care să poată investi în el.

Fac apel la cei de la Consiliul Județean: haideți să intrăm în 2018 cu un proiect asumat de toți parlamentarii de Timiș, să fie primul de consens politic între toți parlamentarii de Timiș, pentru a putea face acest muzeu, din perspectiva Capitalei Culturale Europene 2021”, a adăugat Pavel Popescu.

MApN și-a dat, în urmă cu circa trei ani, acordul pentru transferul clădirii spre CJ Timiș, cu condiția ca într-un an aceasta să fie amenajată ca muzeu. CJ Timiș a refuzat să-l cedeze Ministerului Culturii, invocând teama schimbării de către acesta a destinației imobilului.

Primăria Timișoara s-a achitat de obligația de a pune la dispoziție pentru rezerviștii care se mai întâlnesc în fosta comenduire a unor alte spații, pe care CJ Timiș le-a refuzat.

Într-un final, clădirea a ajuns din nou la MApN

Print Friendly, PDF & Email