Deputatul PNL Pavel Popescu, către parlamentari: „Nu îl lăsaţi pe Nero de Teleorman să pună în pericol viitorul României”

Într-un mesaj adresat parlamentarilor din PSD și ALDE, deputatul PNL Pavel Popescu, le cere să nu încerce să descifreze mesajel Departamentului de Stat al SUA altfel decât “clar în favoarea valorilor și principiilor pe care singuri am spus că le vom respecta, atunci când am aderat la NATO și UE.”

 

“Am citit împreună mesajul transmis de Departamentul de Stat al Statelor Unite și încă avem în minte mesajul ferm al vice-președintelui Comisiei Europene, domnul Timmermans. Să nu ne prefacem că există mai multe modalități prin care putem descifra aceste mesaje. Mesajul partenerilor noștri euro-atlantici este clar în favoarea valorilor și principiilor pe care singuri am spus că le vom respecta, atunci când am aderat la NATO și UE”, le transmite parlamentarilor Puterii deputatul PNL de Timiş Pavel Popescu.

Acesta le mai spune parlamentarilor că este sigur că înțeleg, la fel ca și majoritatea românilor, importanța și gravitatea atenționărilor pe care le primim din partea partenerilor noștri. “De aceea, vă solicit să nu fiți părtași la acest joc cu o miză geopolitică uriașă, care ar putea arunca România din rândul țărilor democratice. Nu fiți părtași la acest joc doar de dragul de a-l salva pe președintele Liviu Dragnea de Justiție”, mai spune Pavel Popescu.

Deputatul liberal le reaminteşte că au înțeles “cu toții” că americanii și europenii nu mai pot accepta lipsa de predictibilitate și neseriozitatea clasei politice românești. “Vă cer însă să înțelegeți că este în primul rând în interesul României și al românilor să construim la București un stat de drept funcțional, cu instituții independente, credibile și puternice, și nu în interesul partenerilor noștri”, apreciază Pavel Popescu.

Acesta le solicită parlamentarilor să respingă legile justiției în actuala formă, și să nu fie părtași “la decuplarea României de la alianțele sale naturale cu organizațiile euro-atlantice. Vă cer să nu intrați în istorie ca cei care, prin votul lor, au aruncat România în zona gri, punând astfel în pericol securitatea, stabilitatea și prosperitatea națiunii Române.”

Pavel Popescu le cere colegilor săi din Parlament să nu îl lăse pe “acest Nero de Teleorman” să pună în pericol viitorul României: “De aceea, vă solicit să opriți orice dezbatere pe legile justiției, iar dacă va fi cazul, să respingeți la vot modificarea lor. Ar fi păcat să sărbătorim Centenarul dând foc țării.”

Print Friendly, PDF & Email