Deputatul PNL Pavel Popescu: „Ar fi o mare greșeală ca liberalii sau tehnocrații să preia acum guvernarea”

Deputatul liberal de Timiș Pavel Popescu a declarat azi, la Timișoara, că ar fi o mare greșeală ca PNL sau un posibil Guvern de tehnocrați să preia guvernarea în momentul de față, în cazul unei demisii a actualului Guvern.

 

„PSD este votat legitim de o majoritate de oameni, ei trebuie să-și asume Guvernul, dar totuși, în opinia mea, acest Guvern este unul slab, care ar putea fi oricând înlocuit, în cazul unei demisii, de un Guvern format din oameni capabili, care există în PSD”, a declarat, citat de Agerpres, deputatul PNL de Timiş Pavel Popescu într-o conferință de presă pe care a susţinut-o alături de primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu.

Parlamentarul consideră că PSD are oameni profesioniști și potențial de reformare a partidului: „Cred că și din punct de vedere strategic ar fi bine pentru PSD să demită acest Guvern (…), dar să urmeze tot un Guvern PSD, format din oameni care nu-și vor delega aceleași atribuții impuse (de Dragnea – n.r.), oameni care există în PSD (…). PSD poate fi reformat din interiorul său.”.

Pavel Popescu susține că există o punte între OUG 13/2017 și OUG 9/2017, prin care li se dă mână liberă tuturor celor implicați în administrațiile locale, de la preşedinţii de Consilii Județene la primari, să cheltuiască bani, să facă „acel abuz în serviciu de până la 200.000 de lei”.

„Această OUG nr. 9/2017 abrogă niște articole extrem de importante. Cele două articole vizate spun că «angajarea cheltuielilor din aceste bugete (locale – n.r.) se face numai în limita creditelor bugetare aprobate», respectiv, că «angajarea și utilizarea creditelor bugetare în alte scopuri decât cele aprobate atrag răspunderea celor vinovați în condițiile legii». Dar aceste articole sunt practic suspendate prin OUG nr.9/2017”, mai spune deputatul liberal.

Acesta afirmă că, până la 1 ianuarie 2018, „PSD suspendă atragerea răspunderii celor vinovați în condițiile legii, în utilizarea creditelor bugetare în alte scopuri decât cele aprobate și legiferează, conectat cu OUG 13, furtul în stil mare în administrațiile locale”.

Pavel Popescu le-a lansat și un mesaj parlamentarilor timișeni din PSD și ALDE, solicitându-le să se delimiteze față de OUG nr. 13 și de Liviu Dragnea.

Print Friendly, PDF & Email