Deputatul PNL Marilen Pirtea: „Pentru derularea programului TM2023, la Ministerul Culturii ar trebui numit un timişorean”

Foto: Constantin Duma

Deputatul liberal Marilen Pirtea pledează pentru numirea la Ministerul Culturii a unui responsabil provenit din Timişoara pentru derularea programului TM2023, în perspectiva anului 2023, când Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană.

 

Parcursul Timișoarei pentru 2023 – orașul care a câștigat titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul viitor – este determinat în mare parte prin susținerea guvernamentală, respectiv a Ministerului Culturii, declară deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea. Acesta reaminteşte că sunt câteva zeci de milioane de lei deja prevăzute a fi alocate Timișoarei, din bugetul Ministerului Culturii, pentru pregătirea infrastructurii culturale.

În acest context, adaugă deputatul liberal, „este mai mult decât evident că nu poate fi vorba de o bună administrare a bugetului național pentru TM2023 fără un gestionar abilitat de Ministerul Culturii pentru programul TM2023. Un responsabil al Ministerului Culturii provenit din Timișoara, de preferință, căruia să i se acorde responsabilitatea relației cu TM2023 pentru acest program european strategic, este o condiție fundamentală pentru buna administrare a viitoarelor investiții în infrastructura culturală a Timișoarei”.

Marilen Pirtea opinează că persoana desemnată să ghidezee susținerea guvernamentală pentru programul TM2023 trebuie să aibă experiență de manager cultural şi, în egală măsură, o ținută publică impecabilă, „în măsură să asigure credibilitatea în noul rol, de importanță strategică”, şi să fie un om al cooperării administrative, cu experiența unui exercițiu de conducere în cel puțin una dintre instituțiile culturale majore ale Timișoarei.

Sperăm cu toții că vom avea în curând o nominalizare publică inspirată, o confirmare în rolul important de reprezentant al Ministerului Culturii, desemnat pentru programul TM2023, a unei personalități cu viziune deschisă, dar și pragmatică, așteptat să imprime un alt ritm pregătirilor pentru anul cultural timișorean 2023”, mai spune deputatul PNL Marilen Pirtea.

Print Friendly, PDF & Email