Deputat PNL Pavel Popescu: „Parlamentarii PSD şi ALDE să nu uite prin sertare proiectul cărții electronice de identitate”

Un deputat PNL de Timiş, Pavel Popescu, le cere parlamentarilor majorității PSD şi ALDE să urgenteze adoptarea proiectului de lege prin care se introduce cartea electronică de identitate, pentru reducerea birocrației în relațiile cetățeanului cu autoritățile publice.

 

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii privind evidenţa persoanelor şi actele de identitate ale cetăţenilor români a primit aviz favorabil la Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor. Asta, „după eforturi titanice de a-i convinge pe cei de la PSD şi ALDE să voteze ceva inițiat de colegii lor de la Guvern”, spune deputatul PNL de Timiş Pavel Popescu, secretarul acestei comisii: „Părea că vizionăm un film care va câștiga Zmeura de Aur, când în mai multe ședințe observam cum reprezentantul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale încerca să blocheze această lege, în ciuda susținerii Guvernului României.

Pavel Popescu le solicită parlamentarilor PSD şi ALDE ca, dacă au reușit să treacă peste acest „impas”, să nu facă uitată legea prin vreun alt sertar din Camera Deputaților și să o includă pe ordinea de zi cât mai repede, pentru a fi dezbătută și votată.

E nevoie de consens pentru ca românii să poată beneficia de cărțile electronice de identitate. Atât eu, cât şi parlamentarii PNL vom susţine proiectele prin care ţara noastră se va digitaliza, iar cetăţenii vor reuşi să îşi rezolve problemele uşor, eficient şi transparent”, mai spune deputatul liberal.

Prin această lege se urmărește reducerea birocrației în relațiile cetățeanului cu autoritățile publice, dar și posibilitatea ca titularul cărții electronice de identitate să beneficieze de servicii precum e-guvernare, e-administrație, e-identitate, e-sănătate și altele.

Print Friendly, PDF & Email