Deputat PNL Pavel Popescu: “Guvernul nu dă doi bani pe Proiectul Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2021”

Ministerul Culturii și Identității Naționale nu își respectă angajamentele luate cu privire la proiectul Proiectul Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2021, deși s-a angajat formal să-l susţină cu o sumă care să crească gradual de la an la an, acuză deputatul liberal Pavel Popescu.

 

Deputatul PNL de Timiș Pavel Popescu atrage atenția că până în prezent Guvernul nu a alocat niciun leu pentru organizarea de acțiuni programate pentru proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii:

“Promisiunile fără acoperire pe care le-au făcut cei de la PSD-ALDE se răsfrâng și asupra unui proiect de valoare pentru Timișoara, pentru România. Deși în toate cele trei programe de guvernare cei de la PSD şi ALDE s-au angajat să susțină financiar acțiunea europeană «Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2021», până în prezent, Guvernul nu a alocat nici un leu. Asta ne arată că nu dau doi bani pe acest proiect.”

Parlamentarul a transmis o interpelare ministrului Culturii și Identității Culturale, George Ivașcu, prin care îi solicită să transmită soluțiile concrete cu privire la alocarea sumelor necesare pentru buna desfășurare a acestui proiect.

Acesta anunţă că a făcut un amendament la bugetul de stat pe 2018 pentru finanțarea proiectului “Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2021”, însă a fost respins de colegii parlamentari din coaliția majoritară, iar acum nu există nicio prevedere legată de banii cuveniți proiectului. “Cert este că în dosarul final trimis de Timişoara la Bruxelles, Guvernul s-a angajat să susțină Capitala Culturală cu 12 milioane de euro. Dar până în prezent nu s-au alocat nici zero lei. Îi solicit ministrului Culturii și Identității Naționale să rezolve urgent această problemă, pentru ca acest proiect să nu se transforme într-un eșec”, afirmă Pavel Popescu.

Acesta atrage atenţia că Asociația Timișoara Capitala Culturală Europeană a fost nevoită deja să renunțe la o serie de planuri, în primul an de implementare a proiectelor, din lipsa de bani.

Acest lucru este inacceptabil. Domnule ministru George Ivașcu, trebuie să demonstrăm că suntem o țară membră a Uniunii Europene care își respectă angajamentele luate. Drept urmare alocați banii necesari proiectului «Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2021». Orice întârziere poate periclita întreg proiectul, deoarece avem la dispoziție mai puțin de trei ani pentru a respecta calendarul acțiunilor”, conchide deputatul liberal Pavel Popescu.

 

Print Friendly, PDF & Email