Deputat PNL Pavel Popescu: „Parlamentarii PSD-ALDE se opun modernizării și digitalizării României”

Parlamentarii PSD-ALDE refuză să aprobe un proiect de lege inițiat de Guvern, care ar permite o interacțiune mai ușoară în relația cetățean – stat, prin intermediul digitalizării, declară deputatul liberal Pavel Popescu. Acesta atrage atenţia că românii sunt cei care vor avea de suferit din cauza acestei lipse de comunicare.

 

La Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, pe ordinea de zi s-a aflat, azi, şi Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidența persoanelor și actele de identitate ale cetățenilor români, inițiat de Guvern.

Pavel Popescu, deputat PNL de Timiş şi secretar al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, spune că, deşi Guvernul a anunţat că își dorește să îmbunătățească actul de guvernare și serviciile publice, oferind predictibilitate, transparență și e- guvernare, parlamentarii PSD-ALDE au fost cei care s-au opus propriului proiect legislativ pe motiv că Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale nu este în acord cu Guvernul.

Ceea ce ne demonstrează că este vorba de incompetență, la minister și la Guvern. În mod normal nu m-ar interesa certurile interne și comportamentul duplicitar, dacă asta nu ar avea legătură cu un proiect care ar urma să îi ajute pe români să fie un pas înainte în proiectul de digitalizare al României”, spune deputatul liberal.

O posibilă sursă al acestui comportament, mai spune el, este mascată de interesele operatorilor de certificate digitale. „Pe lângă piedica evidentă pusă de cei de la PSD-ALDE în calea modernizării și simplificării relației cetățean-stat, prin intermediul digitalizării, parlamentarii în cauză mai girează, prin această atitudine, și pierderea unei economii la bugetul de stat de aproximativ 10 milioane de euro”, avertizează Pavel Popescu.

Acesta mai spune că atât Guvernul, cât și parlamentarii PSD-ALDE sunt datori să le spună cetățenilor de ce se opun propriului proiect de lege care ar permite României să se modernizeze. Adăugând că şi el, și parlamentarii PNL vor susține proiectele prin care România se va digitaliza, iar cetățenii vor reuși să își rezolve problemele ușor, eficient și transparent.

Print Friendly, PDF & Email