Deputat PNL Pavel Popescu: “Neparticiparea parlamentarilor PSD la Forumul Transatlantic NATO, receptată ca un gest de frondă la adresa NATO și a SUA”

Întors de curând de la Forumul Transatlantic NATO, deputatul liberal Pavel Popescu spune că anularea participării reprezentanţilor majorităţii parlamentare la acest eveniment a fost percepută la Washington ca un gest de frondă la adresa NATO și a Statelor Unite.

 

“Cei doi reprezentanți ai PSD, Gabriel Vlase și Angel Tilvar, care urmau să participe la Washington, la Forumul Transatlantic NATO, au fost blocați în ultima clipă, la București, de domnul Liviu Dragnea, pentru a asigura cvorumul la măcelărirea legilor justiției în Parlament. Un gest fără precedent la acest nivel”, declară deputatul PNL de Timiş Pavel Popescu. Acesta afirmă că gestul majorității parlamentare de la București a fost receptat la Washington ca un gest de frondă la adresa NATO și a Statelor Unite.

Pavel Popescu mai spune că, în ciuda importanței legilor justiției, conducerea PNL a considerat că prezența sa la Washington este obligatorie pentru a transmite ferm loialitatea României față de partenerii euro-atlantici din NATO. “La fel au considerat și colegii din USR. De aceea, am transmis tuturor mesajul că România rămâne un actor dedicat valorilor Alianței și că, împreună, putem face față oricăror agresiuni sau amenințări la adresa cetățenilor celor 29 de state membre”, transmite deputatul liberal.

Acesta anunţă că, în cadrul întâlnirilor oficiale, a discutat cu parlamentari din celelalte țări NATO despre modalități mai eficiente de combatere a oricărui tip de amenințare, de la conflictele clasice până la amenințările hibride şi pericolul terorist. “Le-am transmis tuturor că România se află într-un proces activ de îmbunătățire a capabilităților militare defensive, în special prin achiziționarea sistemului Patriot. În discuțiile avute cu oficialii militari NATO, aceștia au lăudat determinarea și curajul de care dau dovadă militarii români pe teatrele de operații din Irak și Afganistan”, mai spune Pavel Popescu.

Forumul Transatlantic NATO este unul dintre cele mai importante evenimente organizate de Alianța Nord-Atlantică, la nivel parlamentar. “Pe lângă lucrările propriu-zise, evenimentul reprezintă o oportunitate excelentă de a stabili relații personale cu parlamentari din alte state membre NATO, în special din țările cele mai influente, precum Statele Unite sau Marea Britanie. Relațiile personale create cu ocazia acestor evenimente pot fi folosite ulterior în negocierea unor dosare, în interesul României”, mai transmite deputatul PNL Pavel Popescu.

Print Friendly, PDF & Email