Deputat PNL de Timiş Pavel Popescu: “Dragnea pune în pericol securitatea națională”

Pavel Popescu, deputatul PNL de Timiş, îi acuză pe liderii majorității parlamentare să au fost primii la discursuri și la poze cu oficialii NATO,  însă deciziile luate de ei în acest an pun în pericol angajamentele publice luate în fața partenerilor euro-atlantici, și implicit securitatea națională.

 

Deputatul PNL de Timiş Pavel Popescu îşi argumentează afirmaţia prin faptul că Liviu Dragnea, spune el este cel care a blocat personal achiziția de corvete pentru Marina Română: „A vorbit astăzi despre necesitatea de a face achiziții militare pentru securitatea la Marea Neagră. Cât de ipocrit puteți fi, domnule Dragnea?”.

Deputatul PNL amintește faptul că fostul ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu, a fost îndepărtat de Liviu Dragnea, deoarece a declarat public că ministerul nu mai are bani pentru plata soldelor. Acest lucru a venit în contextul în care în acest an Guvernul a alocat 2% din PIB pentru Apărare, conform cerințelor NATO.

Într-o discuție cu secretarul general al NATO, domnul Jens Stoltenberg, acesta mi-a spus că admiră România pentru determinarea de care dă dovadă în a-și apăra cetățenii. Nu am avut curajul să-i spun că lucrurile stau bine deocamdată doar pe hârtie și că singurul lider politic important care se luptă ca România să își țină promisiunile luate în fața partenerilor din NATO este președintele Klaus Iohannis”, spune Pavel Popescu.

Acesta subliniază că, este deja clar că Planul de înzestrare al Armatei este în pericol. „Nu s-au alocat bani și acum este evident că nu există viziune și nici dorința de a le oferi militarilor români cele mai bune și cele mai sigure echipamente. Militarii români din Afganistan, lăudați și apreciați de partenerii noștri euro-atlantici, nu sunt o prioritate pentru pesediști. În plus, procesul de securizare a frontierei estice a NATO, atât terestră cât și navală, suferă întârzieri majore”, declară Pavel Popescu.

Deputatul liberal spune că PNL este îngrijorat de modul în care sunt implementate aceste programe și bănuieşte că Guvernul PSD-ALDE va transfera în acest an bani de la Armată către pomeni electorale, așa cum au făcut deja cu banii de la Dezvoltare. Pavel Popescu face un apel la presă pentru a urmări modul în care sunt implementate cele opt programe de înzestrare ale Armatei, programe aprobate de Comisiile de Apărare din Parlament.

 

Print Friendly, PDF & Email