Deputat PNL de Timiş Pavel Popescu: „Dragi tineri, nu-i lăsați să vă fure și viitorul”

Deputatul PNL de Timiş Pavel Popescu le adresează tinerilor din România o scrisoare deschisă, cerându-le să refuze să mai fie reprezentaţi de lideri politici condamnați penal, trimiși în judecată sau cu probleme de integritate.

 

Mă adresez vouă, celor care aveți astăzi 15, 20 sau 25 de ani. Mă întâlnesc cu voi aproape zilnic, în metrou, în autobuz, în mall sau în librării. Cunosc puțini dintre voi, însă știu care sunt visele voastre. Știu pentru că nu demult eram și eu un tânăr care visa aceleași lucruri pe care le visați și voi astăzi. Și încă le visez. De aceea, când vă scriu astăzi, e ca și cum mi-aș scrie mie, în trecutul nu foarte îndepărtat”, scrie deputatul PNL de Timiş Pavel Popescu, într-o scrisoare deschisă adresată tinerilor din România.

Știu că voi nu sunteți ca ei. Știu că vă doriți o Românie dreaptă, în care să munciți și să vă bucurați de viață. Vreți o Românie corectă, o Românie onestă și demnă. Nu vreți să stați cu mâna întinsă în fața nimănui, dar nici nu vreți să vă fure nimeni. Și mai știu că nu vreți să lăsați privirea jos în fața nimănui, atunci când spuneți că sunteți români”, mai scrie Pavel Popescu.

Acesta aminteşte că generațiile bunicilor și părinților noștri și-au adus aportul, așa cum au putut și au știut mai bine: „Nu putem uita jertfa celor care au câștigat independența plătind cu sânge, la 1877. Nici a celor care au murit pentru a realiza Marea Unire de la 1918. Nici generațiile care au refuzat să facă pactul cu diavolul bolșevic și care și-au trăit demn ultimii ani din viață, în temnițele comuniste. Lor nu le-a cerut nimeni nimic, dar au dat totul. Vouă, astăzi, nu vă cere nimeni să muriți. Mii de tineri, înaintea noastră, au plătit prețul suprem, în 1989, sub gloanțele unui regim criminal și ilegitim, pentru ca ca astăzi noi să putem să spunem adevărul.”

Astăzi, mai spune deputatul liberal, este obligația noastră să spunem că nu mai vrem lideri politici condamnați penal, trimiși în judecată sau cu probleme de integritate. „Astăzi, trebuie să spunem toți, în același glas, că nu vom accepta ca această guvernare toxică să ne distrugă prezentul și viitorul copiilor noștri. Astăzi, trebuie să le spunem acestor politicieni toxici că nu ne reprezintă nici pe noi și nici pe înaintașii care și-au dat viața pentru această țară. Astăzi, trebuie să le spunem că nu vom mai accepta niciodată un regim care să controleze Justiția, un regim care să ne fure și care să ne deturneze de pe direcția euro-atlantică pe care cu toții am stabilit-o. Astăzi, trebuie să facem toate aceste lucruri, căci altfel tinerii de mâine se vor uita către noi și ne vor întreba ce am făcut? Sper că atunci le vom răspunde fără a lăsa privirea în pământ”, conchide deputatul PNL Pavel Popescu.

Print Friendly, PDF & Email