Deputat PNL Marilen Pirtea: „În etapa adoptării Bugetului de stat pentru anul 2018, nicio politică partizană și de grup politic nu poate să fie deasupra intereselor Timișului”

PNL Timiș a depus azi nouă amendamente la Legea bugetului pe 2018 și subliniază nevoia unui consens al parlamentarilor de Timiș pentru promovarea principalelor proiecte de investiții din județ.

 

În această săptămână este programată intrarea în dezbaterea comisiilor de specialitate și apoi a plenului Camerei Deputaților și Senatului a Legii bugetului de stat pentru anul 2018, care va lua în considerare proiectul de buget depus de Guvern.

Deputatul PNL de Timiş Marilen Pirtea, secretar al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, spune că, înainte de a dezbate în forul parlamentar ansamblul prevederilor acestui proiect de buget, cel mai important obiectiv pe care îl are, ca parlamentar de Timiș, este acela de a promova înscrierea pe lista de investiții din Bugetul de stat pe anul 2018 a celor mai importante obiective strategice necesare Timişului, „cele care au nevoie de investiții publice guvernamentale semnificative”.

Alături de ceilalți parlamentari PNL aleși în Timiș, Marilen Pirtea anunţă că a transmis comisiilor pentru buget din cele două Camere ale Parlamentului o primă listă de amendamente ce susțin priorități ale județului Timiș, importante pe termen mediu și lung, între care se află înscrierea următoarelor prevederi bugetare:

  1. 193 milioane lei pentru Centura de Sud a Municipiului Timișoara. Fondurile ar urma să acopere proiectarea și execuția a 50% din lucrare, în 2018. Valoarea estimativă a acestei prime etape este de 42 de milioane de euro, din 84 de milioane de euro, cât e valoarea totală.
  2. 110 milioane de lei pentru Sala polivalentă de 16.000 locuri, amplasată pe Calea Torontalului. Etapa întâi prevede proiectare și execuție parțială 50% în 2018, lzcrări în valoare de 25 de milioane de euro, din cele 45 de milioane de euro, cât e valoarea totală.
  3. 125 milioane lei pentru Stadion de 35.000 locuri, amplasat în zona Stadionului „Dan Păltinișanu”, dinTimișoara. Etapa întâi, care prevede proiectarea și execuțiea parțială 50% din lucrare, în 2018, are o valoare estimativă de 25 de milioane de euro, din cele 50 de milioane de euro, cât e valoarea totală.
  4. 230 de milioane lei pentru Spital Clinic Regional de Urgență, amplasat în zona Calea Torontalului, din Timișoara. Banii ar urma să acopere proiectarea și execuția a 35% din lucrare, în 2018. Valoarea totală a lucrării este de 150 de milioane de euro.
  5. 160 de milioane lei pentru Institut oncologic, amplasat în zona Calea Torontalului, din Timișoara. Cele 160 de milioane de lei reprezintă proiectarea și execuțiea a 35%, în 2018, din lucrare, a cărei valoare  totală se ridică la 100 de milioane de euro.
  6. 22,5 milioane lei pentru realizare unui pod peste Timiș, în Lugoj, a cărui valoare totală este de 10 milioane de euro.
  7. 13,8 milioane lei pentru Eficientizarea energetică a Spitalului Municipal Lugoj, sumă necesară dintr-un total de 3 milioane de euro.
  8. 4,6 milioane lei pentru Grădinița „Eftimie Murgu”, din Lugoj, lucrare estimată la un cost total de un milion de euro.
  9. 161 de milioane de lei pentru reabilitare a Gării de Nord din Timișoara. Suma urmează să acopere proiectarea și execuția a 50% din lucrare, în 2018. Valoarea totală a lucrării este de 70 de milioane de euro.

„Ansamblul acestor amendamente va acoperi o parte dintre cele mai urgente nevoi de investiție strategică pentru viitorul județului, spune Marilen Pirtea: „Cu  total de 198 de milioane de euro (aproximativ 1020 de milioane de lei) solicitate prin cele nouă amendamente depuse, inițiativa parlamentarilor PNL din Timiș va avea nevoie de susținerea întregului corp de parlamentari aleși în această circumscripție, cu obiectivul de a obține un vot favorabil în comisiile de specialitate, pentru a fi astfel asigurate șansele de aprobare și înaintare către votul final din plen.

Deputatul PNL Marilen Pirtea se declară convins că toți parlamentarii din Timiş înțeleg foarte bine că, în această etapă a adoptării Bugetului de stat pentru anul 2018, „nicio politică partizană și de grup politic nu poate să fie deasupra intereselor Timișului, a intereselor cetățenilor care ne-au dat încrederea de a-i reprezenta în Parlament”, dar și că, pornind de la acest principiu, „vom identifica acordurile și soluțiile practice pe care comunitatea noastră le așteaptă.”

Print Friendly, PDF & Email