Deputatul PNL Marilen Pirtea le cere a parlamentarilor de Timiș să se solidarizeze la votul bugetului pentru 2018

În 27 de ani de democrație, Timișoara nu a fost niciodată o prioritate reală pentru Guvernele României, acuză deputatul liberal Marilen Pirtea. El cere solidaritatea parlamentarilor de Timiș la votul bugetului pentru 2018, pentru susţinerea a trei proiecte de interes major.

 

Vedem, și mai departe, și mai aproape de Timișoara, orașe care înfloresc, în contextul în care o parte substanțială din nota de plată este acoperită din bugetul de stat. Timișoara, probabil cea mai occidentalizată comunitate din România, reședința județului cu a doua economie a țării – după Capitală, este an de an «Cenușăreasa» bugetului de stat”, spune deputatul PNL de Timiş Marilen Pirtea, coordonator al Comisiei de Educație, Cercetare, Tineret și Sport a PNL. Acesta subliniază că, în 27 de ani de democrație, Timișoara nu a fost niciodată o prioritate reală pentru guvernele României.

Această situație nu poate continua, declară deputatul liberal. „Timișoara nu se poate dezvolta doar din banii timișorenilor, este nedrept și ne limitează creșterea. Desigur, pot accepta ca într-o democrație unele comunități să fie avantajate de guvernare, în baza sprijinului primit pentru platforma politică propusă alegătorilor. Pot accepta acest lucru, atât timp cât rotația Guvernelor asigură o rotație a orașelor și județelor prioritare pentru investiții. Însă pentru Timiș și Timișoara, interzicerea accesului la «masa bogaților» a devenit o constantă”, acuză Marilen Pirtea.

Acesta spune că nu se așteaptă de la Executiv să înceapă să vadă, brusc, odată cu propunerea de buget pe 2018, că timișorenilor li se face o nedreptate, dar afirmă că nu se poate complace în situația de a accepta, fatidic, că aceasta este soarta.

Marilen Pirtea face un apel public către parlamentarii de Timiș să susțină în bloc următoarele amendamente:

  1. Finanțarea realizării documentației necesare viitoarei autostrăzi Timișoara – Belgrad, respectiv tronsonul de la Timișoara până la ieșirea din țară spre Serbia.
  2. Reabilitarea majoră a Gării de Nord din Timișoara. „Avem exemplul gării din Arad, știm că se poate.”
  3. Asigurarea nivelului optim de finanțare pentru realizarea centurii de sud a Timișoarei.

În spirit de colegialitate, îi invit să completeze lista de priorități ale județului Timiș. Pentru a trece aceste amendamente, vom avea nevoie de susținerea întregului corp de parlamentari de Timiș şi nu doar a acestora, ci și a unei majorități din comisiile de specialitate și apoi din plen, pentru ca să asigure șanse de adoptare a unor capitole de investiții sau cheltuieli importante pentru viitorul zonei noastre”, declară deputatul Marilen Pirtea. Atrăgând atenţia că România şi românii au o datorie morală față de Timișoara și față de timișoreni: „O datorie care nu se măsoară în bani, dar nici nu putem privi nepăsători cum guvernanții își aduc aminte de Timișoara doar în 16 decembrie!”

Print Friendly, PDF & Email