Majoritatea parlamentară PSD-ALDE a acceptat un singur amendament din cele 124 aduse de USR bugetului de stat pe 2017

Cei doi parlamentari de Timiş ai USR au depus şapte amendamente la bugetul de stat pe 2017. Toate au fost respinse, deşi au vizat proiecte majore pentru Timiş, printre ele, drumul de legătură Timișoara (Sânandrei) – Autostrada A1.

 

Parlamentarii USR de Timiş, deputatul Cătălin Drulă și senatorul Nicu Fălcoi, au depus şapte amendamente, la recenta dezbatere în Parlament a bugetului de stat pe 2017. Toate au fost respinse. Este vorba despre:

Un amendament comun inițiat de cei doi parlamentari de Timiș referitor la includerea în bugetul pe 2017 a sumelor necesare realizării drumului de legătură Timișoara (Sânandrei) – Autostrada A1.

Un amendament iniţiat de Cătălin Drulă, care vizează transparența bugetară care propunea ca modificările operate asupra bugetului de stat pe parcursul anului să fie publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor inițiator.

Un amendament iniţiat de Cătălin Drulă, referitor la alocarea suplimentară a 100 milioane de lei pentru întreținerea drumurilor, în contextul în care alocările bugetare pentru acest an se situează la un minim istoric față de anii precedenți.

Un amendament iniţiat tot de Cătălin Drulă, pentru introducerea în lista de priorități declarate a Ministerului Transporturilor a trei drumuri de legătură care au studiile de fezabilitate pregătite încă din 2016. Este vorba despre Timișoara (Sânandrei) – Autostrada A1, Vama Giurgiu – DN5, respectiv Autostrada Transilvania – Tureni).

Patru amendamente iniţiate de Nicu Fălcoi, aduse la bugetul Ministerului Apărării Naționale şi care au vizat alocarea de fonduri, prin redistribuire, în vederea suplimentării sumelor destinate antrenamentului personalului şi achiziției de carburanți, cu scopul asigurării condițiilor necesare pentru desfășurarea activităților de profil în acord cu standardele NATO.

De altfel, majoritatea covârșitoare a amendamentelor depuse de reprezentanții Opoziției au fost respinse fără argumente solide: „Un exemplu concret în acest sens a fost situația amendamentelor inițiate de reprezentanții USR, care au depus un număr total de 124 de amendamente, dintre care numai unul – vizând aplicarea articolului 4 din Legea Finanțelor Publice, în vederea împiedicării alocării frauduloase a fondurilor publice – a fost adoptat, restul fiind respinse pe bandă rulantă de către mașinăria de vot a PSD.”

Luând în considerare aceste realități care ilustrează practicile de lucru ale actualei majorități parlamentare pe sprijinul căreia contează Cabinetul Grindeanu, USR Timiş transmite că îşi exprimă îngrijorarea profundă față de posibilele evoluții viitoare şi în ceea ce privește OUG 13/2017, care a scos în stradă sute de mii de oameni, şi faţă de oricare alte eventuale acte normative sau demersuri în vederea materializării cărora actualul premier și Cabinetul său ar putea recurge la practici similare.

 

 

Print Friendly, PDF & Email