Cosmin Tabără, noul președinte al PNL Timișoara

Foto: Arhivă personală Cosmin Tabără

Cosmin Tabără, viceprimar al Timișoarei, a fost ales, astăzi, președinte al PNL Timişoara. Președintele PNL, Ludovic Orban, declară însă că va face demersurile legale pentru anularea alegerilor de la PNL Timișoara, despre care spune că s-au desfășurat cu încălcarea Statutului PNL. 

 

Cosmin Tabără a primit votul a 238 de alegători, în timp ce contracandidatul său, deputatul Claudiu Chira, a primi119 voturi, 15 buletine fiind  anulate.

În componenţa noului Birou Politic Local al PNL Timişoara sunt Octavian Creţu şi Dan Diaconu – prim-vicepreşedinţi, Alex Chițac, Simion Moșiu, Tănase Neluși, Carmen Popescu, Lorenzo Barabas, Grigore Grigoroiu, Cosmin Hogea şi Mihaela Valcovici – vicepreşedinţi, iar Ruxandra Christodorescu, Marius Ursu, Constantin Becea, Alin Bătrîn, Gheorghe Nodiți, Ștefan Sandu, Olimpia Oprea, Vasile Vesa, Anca Mocanu, Mircea Bălăniuc, Eugen Dabîcă, Adrian Ghiran, Bianca Mărănescu, Ciprian Orhei şi Dragoș Mureșan – membri. Trezorier este Bogdan Burghină.

Președintele PNL, Ludovic Orban, declară însă că va face demersurile legale pentru anularea alegerilor de la PNL Timișoara, despre care spune că s-au desfășurat cu încălcarea Statutului PNL.

Le-am transmis înainte de conferința pentru alegerea conducerii organizației o adresă prin care le-am solicitat să respecte întocmai prevederile Statutului PNL. Totodată, le-am comunicat situația oficială a membrilor PNL la 31 decembrie 2020 și i-am avertizat că orice îngrădire a dreptului de vot a membrilor partidului poate conduce la sancțiuni îndreptate împotriva celor care au împiedicat membrii în drept ai PNL să-și exprime opțiunea, precum și la anularea alegerilor grav viciate prin aceste demersuri”, declară Ludovic Orban.

Acesta mai spune că, în calitate de președinte al PNL, având obligația statutară de a veghea la respectarea Statutului partidului și de a garanta aplicarea acestuia, își rezervă dreptul de a acționa în conformitate cu prevederile statutare pentru sancționarea celor vinovați, precum și pentru anularea alegerilor de la Timișoara, desfășurate cu încălcarea normelor impuse de Statutul PNL și de deciziile organismelor de conducere ale PNL.

Print Friendly, PDF & Email