Alin Nica, noul preşedinte al CJ Timiş: „În Timişoara, votul nu a fost anti-PNL”

Foto: PNL Timiş

Noul preşedinte ales al Consiliului Judeţean Timiş, liberalul Alin Nica, declară că votul la funcţia de primar al municipiului Timişoara „nu a fost un vot anti-PNL, ci unul anti-Robu”, darcă nu se caută vinovaţi, ci soluţii pentru viitor, potrivit Agerpres.

 

După 20 de ani, PNL devine principalul partid din judeţ, avem 46 de primari şi preşedintele de Consiliu Judeţean. Am câştigat toate oraşele, mai puţin Recaş, avem şi municipiul Lugoj. Niciodată nu am avut atâţia primari. (…). Voi încerca să merg regulat în judeţ, pe şantierele Consiliului Judeţean, să vorbesc cu toţi primarii. Este adevărat, am pierdut alegerile în Timişoara. (…). Dar dacă ne uităm la voturile pentru Consiliu Judeţean (40% – n.r.), ele arată că votul pe Timişoara nu a fost un vot anti-PNL, ci un vot anti-Robu”, a declarat, potrivit Agerpres, Alin Nica, în prima sa conferinţă de presă susţinută după câştigarea alegerilor.

Acesta spune că va urma analiza rezultatelor pe care PNL Timiş le-a înregistrat la scrutinul din 27 septembrie: „Vom analiza acest lucru în cadrul PNL şi vom lua măsurile necesare, astfel încât voinţa cetăţenilor să fie respectată, iar colaborarea între Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean să se concretizeze în proiecte pentru timişoreni şi timişeni. Pierderea Timişoarei a fost rezultatul unor serii de greşeli strategice ale domnului Robu. Vom analiza, nu căutăm vinovaţi, ci soluţii pentru viitor. Sunt sigur că cei care sunt vinovaţi de rezultate mai puţin bune vor avea decenţa să facă ceea ce este corect, adică să se dea la o parte şi să schimbăm lucrurile.”

Alin Nica a mai anunţat că, la nivelul PNL Timiş, va forma o echipă în jurul primarilor liberali, care va lucra în interimat până după desfăşurarea alegerilor parlamentare: „Vom analiza rezultatele alegerilor locale cu colegii liberali şi cu primarii, în jurul cărora vom forma o echipă care va conduce PNL Timiş în viitorul apropiat. Vom încerca să vedem ce soluţii vom găsi pentru a propune la alegerile următoare cea mai bună echipă de parlamentari, care sa aibă influenţă la Bucureşti.”

Alin Nica a câştigat alegerile pentru funcţia de şef al CJ Timiş cu 40% şi este preferat şi pentru preluarea şefiei PNL Timiş, în urma demisiei prezentate din această funcţie de Nicolae Robu, după pierderea alegerilor pentru Primăria Timişoarei.

Print Friendly, PDF & Email