Corpul B al Spitalului de Copii din Timişoara, finalizat în acest an

Foto: PMT

După vizita de azi, pe șantierul de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, viceprimarul Ruben Lațcău anunţă că Corpul B va fi finalizat în vara acestui an, dotarea spitalului urmând a fi încheiată în 2024.

 

Extinderea corpului B a început în 2014 și se află la un stadiu fizic al execuției de peste 90%. Structura este realizată, iar clădirea este prevăzută cu sisteme smart de iluminare și încălzire. Acolo vor funcționa Unitate de Primire Urgenţe, o policlinică, laboratoarele de analize și secţiile de Radiologie, Chirurgie, ATI şi Prematuri. În noul corp vor fi amenajate spații pentru mame, astfel încât acestea să poată rămâne, în condiții de confort, alături de copiii lor aflați în tratament.

Finalizarea clădirii este estimată pentru vara acestui an, ulterior începând dotarea acesteia, cu un orizont de finalizare în 2023-2024, anunţă oficialii Municiaplităţii.

„În acest moment suntem pe o poziție bună pe lista de finanțare pentru dotări. Acestea vor putea începe odată cu finalizarea corpului de clădire și vor avea un cost destul ridicat. Anul trecut, când a fost în vizită fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, ne-a asigurat că ne va sprijini și a obținut includerea acestor dotări în PNRR, ceea este un câștig mare pentru Timișoara, totul ca să ducem la bun sfârșit această investiție”, declară viceprimarul Ruben Lațcău.

Foto: PMT

Au fost începute şi lucrările de reparații generale la cantină, fiind depistate probleme structurale în timpul execuției. Reprezentanţii Primăriei spun că, împreună cu cei ai spitalului au realizat o expertiză suplimentară pentru a constata lipsa unei fundații pentru corpul de clădire, aspect care nu a fost prezent în expertiza inițială: „Astfel, va fi transmisă către Consiliul Local o propunere pentru a demola structura și a construi o cantină modernă în loc. Investiția respectivă ar fi mai eficientă din punct de vedere financiar decât consolidarea cantinei existente.”

În proiectul de buget pentru anul 2022 sunt incluse 12 milioane de lei pentru extinderea noului corp și aproximativ 15 milioane de lei pentru dotări.

Primăria Municipiului Timișoara are în acest moment patru obiective de investiții majore pentru Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, respectiv extinderea corpului B, reparații capitale la cantină, realizarea unei pasarele și a unui punct termic și un proiect de parcare multietajată.

Print Friendly, PDF & Email