Casa Ronald McDonald Timișoara, pusă, pe timpul crizei Coronavirus, la dispoziția medicilor Spitalului pentru Copii

Pentru a oferi sprijin în lupta cu Covid-19, începând cu luna aprilie, Fundația pentru Copii Ronald McDonald oferă cazare gratuită personalului medical din Spitalul pentru Copii Timișoara, în Casa Ronald McDonald aflată în incinta Spitalului.

 

Din 2008, Casa Ronald McDonald servește drept casă departe de casă pentru părinții ai căror copii sunt internați în spital pentru tratamente îndelungate, familii care vin din diverse colțuri ale țării și care au posibilități materiale reduse. Anul acesta a fost finalizat proiectul de renovare completă a Casei și de extindere cu încă zece camere, proiect ale cărui costuri au depășit un milion de euro.

Pe perioada epidemiei, Casa va găzdui medici și asistente din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, din Timișoara ,care vor locui în cele 26 camere din Casă, pentru a putea fi cât mai aproape de pacienții lor.

„În această perioadă fără precedent în istoria omenirii, fiecare organizație non-profit este pusă să regândească felul în care își poate adapta misiunea în așa fel încât să poată ajută cât mai mult și mai eficient. Împreună cu echipa noastră de la Fundația pentru Copii Ronald McDonald am găsit cele mai bune soluții în care să putem da și noi o mână de ajutor pentru cei care sunt în linia întâi a acestui nemilos război, infecția cu noul coronavirus. Ne înclinăm în fața medicilor și a personalului sanitar din toate spitalele care luptă pentru sănătate”, a declarat Amalia Năstase, președinte al Fundației pentru Copii Ronald McDonald România.

Tot de luna aceasta, Fundația Ronald McDonald oferă cazare gratuită  și personalului medical din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, din București, în Casa Ronald McDonald aflată în incinta spitalului.

De asemenea, toate fondurile colectate de Fundație în lunile martie și aprilie sunt redirecționate pentru susținerea spitalelor de copii partenere cu echipamente de protecție, materiale și consumabile: Spitalele „Louis Țurcanu”, din Timișoara, „Grigore Alexandrescu” și „Marie Curie”, din București, și „Sf. Maria”, din Iași. Până acum, au fost distribuite 22.000 de mănuși, 12.000 de măști chirurgicale, 500 de kituri complete de protecție pentru personalul medical din cele patru spitale pentru copii.

Fundația pentru Copii Ronald McDonald se implică și mai mult în lupta împotriva Covid-19 și donează 60.000 de euro pentru a susține lucrările de amenajare a secției ATI de la Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan”. Secția va deservi noul spital temporar ROL 2, care a fost ridicat pentru a asigura asistență medicală specializată pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

Print Friendly, PDF & Email