Saloane ale Spitalului de Copii din Timişoara, renovate din fonduri private

Foto: Salvaţi Copiii

Opt saloane ale Clinicii de Pediatrie a Spitalului de Copii din Timișoara, au fost renovate cu ajutorul donaţiilor în valoare de aproape 200.000 de euro.

 

Secția IV Pediatrie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, din Timișoara, are, începând cu această lună, opt saloane modernizate la cele mai noi standarde, cu dotări performante, precum si grupuri sanitare conform cerințelor, toate atât de necesare îngrijirii performante a copiilor şi confortului pacienţilor, în urma unui proiect de renovare în valoare totală de 200.000 euro. Renovarea secţiei a fost realizată de către Organizația „Salvați Copiii” Filiala Timişoara cu sprijinul financiar al Smithfield România.

Secția IV Pediatrie este una extrem de importantă pentru regiune, aici fiind transferați copii cu patologii grave cardiologice, toxicologice, dar și nefrologice, din întreg județul Timiș, dar și din județele vecine. Calitatea actului medical depinde și de felul în care se petrece el, de cum sunt primiți copiii în saloanele unui spital cu buni specialiști în cadrul personalului”, spune medicul Mihai Gafencu, de la Spitalul de Copii şi preşedinte al filialei Timiş a Organizaţiei „Salvaţi Copiii”.

La rândul său, directorul pentru sustenabilitate al Smithfield România, Cristina Bodea, spune că firma s-a alăturat inițiativei „Salvați Copiii” pentru că angajamentul față de comunitate este o prioritate pentru Smithfield Romania. „Ne dorim să putem, în fiecare zi, să schimbam în bine viețile celor de lângă noi, să oferim fără rezerve ajutorul nostru celor care au nevoie de el. Sperăm ca prin exemplul nostru, să inspirăm tot mai multe persoane si companii să susţină proiectele derulate de Organizației «Salvați Copiii», menite să le asigure copiilor respectarea dreptului la viață și supraviețuire, la sănătate”, mai spune Cristina Bodea.

Organizaţia „Salvaţi Copiii” derulează un amplu program de dotare a spitalelor de copii şi a maternităţilor, în încercarea de a reduce mortalitatea infantilă (a cărei incidență rămâne una îngrijorătoare pe parcursul ultimului deceniu, chiar dacă a scăzut la nivel național). Astfel, Organizaţia „Salvați Copiii” a donat în ultimii ani echipamente medicale în valoare de peste 1.000.000 de euro acestor spitale din regiunea noastră.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

jurnalist Timpolis, mircea.pavelescu@timpolis.ro