Cornel Sămărtinean, ales vicepreşedinte al PMP: „PMP se va menţine ca partid de dreapta”

Parlamentarul Cornel Sămărtinean a fost ales vicepreşedinte al PMP şi coordonator pentru zona vest: „Am susținut ferm ca PMP să se menţină ca partid de dreapta și membru al PPE”, spune acesta.

 

Congresul Extraordinar al Partidului Mişcarea Populară a adus o serie de schimbări la vârful singurului partid politic, care are ca obiectiv politic major Unirea, Republicii Moldova cu România, declară deputatul PMP de Timiş Cornel Sămărtinean, preşedinte al PMP Timiş.

Acesta face parte din noua echipă de conducere la nivel naţional a PMP fiind ales vicepreşedinte şi coordonator pentru zona vest, care include judeţele Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş-Severin.

La congres, PMP a votat moţiunea Reîntregim România!, care a fost prezentată şi susţinută de unicul candidat la funcţia de preşedinte, EugenTomac.

Traian Băsescu, fostul lider al partidului, a devenit preşedintele de onoare al PMP, funcţie nou-înfiinţată şi votată în unanimitate la congres. Acest Congres înseamnă o etapă încheiată şi un proces de relansare a partidului, a spus acesta, afirmând că a lăsat moştenire noii conduceri obiectivul reîntregirii ţării.

În procesul de relansare şi reconstrucţie a partidului se vor pune bazele noii identităţi doctrinare, partidul urmând aceeaşi poziţionare în zona de centru-dreapta a eşichierului politic românesc, afirmă Cornel Sămărtinean. „În discuţiile la nivel naţional, am susținut ferm ca PMP să se menţină ca partid de dreapta pe eșichierul politic și ca membru al PPE, ale cărui valori şi principii doctrinare le împărtășim, le susținem și le aplicăm”, mai spune Cornel Sămărtinean.

Congresul Extraordinar al PMP a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, la Bucureşti, în prezenţa a peste 2500 de delegaţi din toată ţara. Conducerea PMP la nivel naţional este formată din 43 de membri: preşedinte, preşedinte executiv, secretar general, trei secretari generali adjuncţi, 23 de vicepreşedinţi, 14 secretari executivi şi un trezorier.

Print Friendly, PDF & Email