Deputat PMP Cornel Sămărtinean: „Să aducem un omagiu celor care au desăvârșit Marea Unire”

De Ziua Națională, deputatul PMP de Timiș Cornel Sămărtinean reamintește că suntem cu toții responsabili de viitorul societăţii româneşti și că avem datoria să transmitem generaţiilor viitoare dezideratele pentru care au luptat generaţia care a înfăptuit Marea Unire.

 

„La data de 1 Decembrie 2017 sărbătorim 99 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. Pentru toți românii, Marea Unire de la Alba Iulia, din 1918, semnifică împlinirea idealului românesc de a trăi liberi într-un singur stat naţional unitar și reprezintă totodată prilejul de a ne îndrepta gândurile, cu recunoștință, către înaintașii noștri care au luptat și s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru realizarea acestui ideal. De aceea, se cuvine ca în această zi să aducem un omagiu celor care au desăvârșit, prin patriotismul și jertfa lor, Marea Unire de la 1918, o zi de mare însemnătate pentru istoria noastră”, transmite, printr-un comunicat deputatul PMP de Timiș Cornel Sămărtinean, președinte al PMP Timiș.

Acesta subliniază că sărbătoarea de la 1 Decembrie reprezintă unul dintre cele mai importante momente ale istoriei românilor, un eveniment căruia îi datorăm identitatea noastră națională, valorile și spiritul unitar. „Suntem cu toții responsabili de viitorul societăţii româneşti și, de aceea avem datoria să transmitem generaţiilor viitoare dezideratele pentru care au luptat generaţia care a înfăptuit Marea Unire, acelea de a trăi într-o singură patrie”, mai spune Cornel Sămărtinean.

Astăzi, reamintește deputatul PMP, România este un stat național, suveran, unitar, independent și indivizibil, o democrație constituțională, stat membru al UE și al NATO. „În ciuda opiniilor politice diferite, nimeni nu poate să afirme că, în România de azi, libertatea de exprimare, asociere și cea individuală nu sunt garantate și încurajate de statul roman”, declară Cornel Sămărtinean.

Acesta reamintește că patria nu reprezintă doar o locație poziționată pe harta lumii, ci este un sentiment. De aceea, mai spune Cornel Sămărtinean, „celebrarea zilei de 1 Decembrie-Ziua Naţională a României  va rămâne pentru  totdeauna un prilej de mare bucurie, de sărbătoare, un prilej de mândrie a neamului românesc. La mulți ani România! La mulți ani români, oriunde v-ați afla!”

Print Friendly, PDF & Email