Deputat PMP Cornel Sămărtinean: „Furtuna de ieri a scos la iveală ineficiența sistemului de prevenire și protecție a populației”

Deputatul PMP de Timiş Cornel Sămărtinean declară că furtuna abătută ieri a scos la iveală vulnerabilitățile și ineficiența sistemului de prevenire și protecție a populației în cazul unor calamități și dezastre naturale: „Grav este că acest fenomen s-a soldat nu numai cu distrugeri materiale, ci și cu pierderi de vieți omenești”.

 

Având în vedere dimensiunea tragicului bilanț din Timișoara și din Timiș, solicit Guvernului României și tuturor factorilor de răspundere din administrația publică locală să ia de urgență măsurile care se impun, pentru intrarea pe un făgaș normal a vieții locuitorilor afectaţi de furtună”, declară deputatul PMP de Timiş, Cornel Sămărtinean.

Acesta subliniază că, în conformitate cu Legea 500/2002, privind finanțele publice, Guvernul are obligația să aloce în regim de urgență, prin hotărâre de guvern, bani din Fondul de intervenție, pentru înlăturarea pagubelor şi pentru sprijinirea persoanelor fizice afectate.

Îmi exprim solidaritatea și compasiunea cu familiile celor răniți și sunt alături de familiile îndoliate”, mai transmite deputatul PMP Cornel Sămărtinean.

Conform datelor furnizate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, după furtuna din17 septembrie, în Timiş au fost 5 persoane decedate şi 49 de persoane rănite,152 de persoane blocate în trenuri şi autovehicule şi 93 de locuinţe avariate.

Print Friendly, PDF & Email