Concurs de fotografie destinat românilor stabiliți în Spania

Pentru a marca împlinirea, în acest an, a 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania, Asociația Culturală Via Rumania Cultura, cu sprijinul Consulatului Onorific al Spaniei la Timișoara, organizează un concurs de fotografie, urmat de o expoziție foto despre momente din viaţa românilor stabiliți în Spania.

 

La acest concurs, intitulat 140 de momente din 14 de vieţi în Spania, poate participa orice personă de naționalitate română și stabilită în Spania.

„Tematica este liberă, dar preferabil ar fi să se trimită imagini din viața de zi cu zi, cu un loc special sau agreat, un moment frumos sau inedit.  Pozele trebuie să includă cetățeni români. Expoziția este despre ei, despre oameni”, transmit reprezentanţii Asociației Culturale Via Rumania Cultura .

Pozele pot fi trimise în perioada până în 31 august, pe adresa de mail: poze@viarumania.com. Pozele pot fi făcute cu camera profesionistă sau cu camera de telefon mobil.

Un juriu independent, compus din trei profesionisti din lumea artei, a fotografiei sau a jurnalismului, vor alege fotografiile câștigătoare. Premiul întâi va fi de 250 de euro, premiul al doilea – 150 de euro și premiul al treilea – 100 de euro.

Pozele vor fi printate pe un suport plastic de mărime adecvată, și expuse la Timișoara, în sala de expoziție din incinta Bastionului Theresia, în toamna anului acestui an.

Participanții vor ceda dreptul de folosință gratuită și nelimitată asupra fotografiilor trimise către Asociația Via Rumania Cultura.

Cei interesați pot  găsi normele concursului în pagina Facebook a Via Rumania Cultura.

Print Friendly, PDF & Email