Campanii de sănătate pentru copii şi femei

Abordarea sănătății personale într-o manieră preventivă și combaterea actualei abordări curative reprezintă obiectivul celei de a şapte ediții a programului de sănătate derulat de Asociația Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană: Centrul Mobil de Medicină Comunitară Banat.

 

În acest an, cu asistență financiară din partea Consiliului Județean Timiș și cofinanțare din partea Structurii de Economie Socială Uleinița Bănățană programul de sănătate se implementează în Timișoara şi în localitățile Checea, Satchinez, Pesac, Periam, Sânpetru Mare, Saravale şi Măguri, prin intermediul a două campanii: Periuța, pasta și săpunul, instrumente serioase pentru sănătatea voinicilor și Femeie sănătoasă, familie sănătoasă.

Sesiunile de informare pentru copiii din clasele 0-4 vor fi realizate din a doua jumătate a lunii septembrie, în şcoli, având asistența Inspectoratului Școlar Județean Timiș. Sesiunile de informare vor avea ca obiect promovarea regulilor de igienă de bază, cu accent pe igiena orală, fiind distribuite periuțe și pastă de dinți.

Sesiunile legate de medicina feminină se vor derula în luna octombrie, cu asistența Prefecturii Timiș și a autorităților publice locale, în spațiile puse la dispoziție de către ceste instituții. Sesiunile de informare vor viza aspecte legate de identificarea precoce a cancerului de sân și a cancerului de col uterin.

„Zece minute, o dată pe lună, atât durează o autoexaminare vizuală și prin palpare a sânilor. Zece minute care pot face diferența dintre viață și moarte în combaterea cancerului la sân”, spun reprezentanţii asociației.

În prezent o echipă de voluntari este instruită de către partenerul Direcția de Sănătate Publică Județeană Timiș, în vederea susținerii sesiunilor de informare.

Print Friendly, PDF & Email