Campanie de donare de sânge pentru copiii cu afecțiuni hemato-oncologice internaţi la Spitalul „Louis Ţurcanu”

Salon din Clinica Transplant Celule Stem Timişoara, renovat de Asociaţia Dăruieşte viaţă. Sursă foto: Asociaţia Dăruieşte viaţă

Asociaţia Academia Mămicilor împreună cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină organizează o nouă campanie de donare de sânge, destinată de data aceasta copiilor cu afecțiuni hemato-oncologice internaţi la Spitalul pentru Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara.

 

Donarea de sânge se poate face joi, 23 septembrie, între orele 8.30 – 13, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara.

Acţiunea, desfăşurată sub genericul „Bunica răsplătește faptele bune destinate copiilor cu afecțiuni hemato-oncologice”, este organizată în parteneriat cu restaurantul Casa Bunicii.

„După donare, Bunica vă va răsfăţa cu bunătățile pregătite de cele mai iscusite mâini la restaurantul Casa Bunicii, fiecare donator urmând să primească un voucher de reducere, în limita locurilor disponibile”, transmit organizatorii campaniei.

Pentru a nu se aștepta mult, a cunoaşte ce condiții trebuie să îndeplinească donatorii şi care sunt criteriile de excludere, cei interesaţi sunt invtaţi să completeze formularul de înscriere din aplicația Donorium. Aplicația se poate descărca pe telefon din Magazin Play. Cei care nu reușesc să se programeze prin intermediul acestei aplicații pot merge direct la Centrul de Transfuzii, unde voluntarii Academiei Mămicilor din Timişoara îi vor îndruma mai departe.

Organizatorii menţionează că persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală invazivă (chiar și minimă) pot dona după şase luni de la operaţie,persoanele care au fost infectate cu virusul Sars-CoV-2 pot dona sânge la minimum 28 de zile după vindecare. De asemenea,  persoanele vaccinate anti-covid pot dona sânge în funcție de tipul vaccinului, astfel: cele vaccinate cu Pfizer & BioNTech sau Moderna pot dona sânge dacă au trecut cel puțin şapte zile de la administrarea oricăreia dintre cele două doze și nu au prezentat simptome sau au trecut cel puțin şapte zile de la remiterea oricărui simptom, iar cele cu AstraZeneca pot dona sânge după patru săptămâni de la administrarea unei doze sau de la remiterea oricărui simptom apărut după vaccinare.

Print Friendly, PDF & Email