Campanie de donare de sânge pentru copiii internaţi la Secţia de Hemato-Oncologie a Spitalului “Louis Ţurcanu” Timişoara

Sursă foto: Academia Mămicilor din Timişoara

Academia Mămicilor din Timișoara împreună cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara desfășoară o campanie de conștientizare a importanței donării de sânge pentru copiii internaţi la Secţia de Hemato-Oncologie a Spitalului pentru Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara și nu numai.

 

În cadrul campaniei a fost lansat un spot de promovare, ce va fi difuzat pe postul de televiziune TVR Timișoara și Radio Timișoara, parteneri media ai evenimentului. Acest spot vine în urma unei nevoi stringente de conștientizare a comunității de nevoia mare de sânge din spitalele din Timișoara și din țară, spun organizatorii campaniei.

Donarea de sânge se va face în 26 august, între orele 8.30-13, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara. Programarea se poate face şi online prin aplicația Donorium sau se poate merge direct la Centrul de Transfuzii Timişoara, unde voluntarii AMT îi vor îndruma pe donatori în privinţa paşilor de urmat.

Persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală invazivă (chiar și minimă), pot dona sânge doar după şase luni de la intervenţie, iar cele care au fost infectate cu virusul Sars-CoV-2 pot dona sânge la minimum 28 de zile după vindecare.

De asemenea, persoanele care s-au vaccinat împotriva covid-19, pot dona sânge în următoarele condiţii:

în cazul vaccinului Pfizer&BioNTech sau Moderna, după cel puțin şapte zile de la administrarea oricăreia dintre cele două doze și dacă nu au prezentat simptome sau au trecut cel puțin şapte zile de la remiterea oricărui simptom;

în cazul vaccinului AstraZeneca, după patru săptămâni de la administrarea unei doze sau de la remiterea oricărui simptom apărut după vaccinare.

Print Friendly, PDF & Email