Asumarea de către Municipalitate a proiectului Capitală Culturală Europeană, aprobată de Consiliul Local Timișoara

Proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii a fost asumat, prin vot, de Consiliul Local Timișoara. Acesta a aprobat și regulamentul pe baza căruia ONG-urile din domeniul cultural pot primi finanțare pentru organizarea evenimentelor din dosarul de candidatură.

 

Consiliul Local a aprobat preluarea imediată a sarcinii de implementare a proiectelor culturale angajate prin dosarul de candidatură la titlul de capitală europeană a culturii, de către Municipalitate, prin Casa de Cultură a Municipiului, ulterior, în cel mai scurt timp posibil, printr-o structură nouă, dedicată, cu personalitate juridică, care se va numi Centrul de Proiecte Culturale și Administrare a Moștenirii Capitalei Culturale Europene. A fost aprobat şiu noua organigramă,

într-o formulă ce pregătește înființarea efectivă printr-o viitoare hotărâre de Consiliu Local a acestui Centru, prin disponibilizarea posturilor cu care se va crea această structură

A fost, de asemenea, decisă dublarea sumei alocate finanțării proiectelor culturale cu finanțare nerambursabilă ale ong-urilor culturale, de la 1.5 milioane lei la 3 milioane lei.

În cadrul aceleiaşi şedinţe de Consiliu Local, a fost decisă lansarea competiției de proiecte culturale cu finanțare nerambursabilă dedicată ong-urilor culturale, cu noutatea impunerii orientării acestora spre angajamentele luate prin dosarul de candidatură, prevăzându-se o perioadă de studiu al acestuia de către aplicanți. Primarul Nicolae Robu menţionează că jurizarea proiectelor depuse spre finanțare va fi realizată de o comisie de experți.

„Operatorii culturali independenți, în limita sumei de trei milioane de lei, care va fi pusă spre finanțare, depun proiecte care se încadrează în prioritățile din dosarul de candidatură. Regulamentul nu se referă la lucruri pe care le implementăm noi, ci se oferă finanțarea pe Legea 350 pentru organizații neguvernamentale culturale pentru a îndeplini obiective din caietul de candidatură”, spune, potrivit Radio Timişoara, viceprimarul Dan Diaconu.

Print Friendly, PDF & Email